Γλυκά Νερά - Πατέρας Καρολάιν για Αναγνωστόπουλο: Θα ήταν τιμή μου να τον εκτελέσω... αν ίσχυε η θανατική ποινή

Την οργή του για τον δολοφόνο της κόρης του, Καρολάιν, εκδήλωσε για άλλη μια φορά ο Ντέιβιντ Κράουτς, με δηλώσεις που έκανε στη Daily Mail.

Με αφορμή την έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης που έχει ασκήσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο κ. Κράουτς τον χαρακτήρισε «ύπουλο μπάσταρδο», προσθέτοντας πως «αν η θανατική ποινή ήταν ακόμα διαθέσιμη σαν ποινή στην Ελλάδα, θα το θεωρούσα τιμή μου να μου επιτραπεί να τραβήξω τη σκανδάλη για να τον στείλω στη λήθη. Τον μισώ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στη ζωή μου. Μακάρι να σαπίσει στην κόλαση».

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του συνήγορου του Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρου Παπαϊωαννίδη, ο οποίος χαρακτήρισε τον πελάτη του «υπόδειγμα κρατούμενου, που βοηθάει τους άλλους κρατούμενους», προσθέτοντας πως «κάθε μέρα που βρίσκεται στη φυλακή σκέφτεται τι συνέβη και πόσο μισεί τον εαυτό του», ο κ. Κράουτς είπε:

«Για να σας δώσω μια ιδέα για το πώς είναι ο δολοφόνος της κόρης μου, επιτρέψτε μου να σας πω τι ανακαλύψαμε η σύζυγός μου, Σουζάνα και εγώ για τον τρόπο με τον οποίο φέρθηκε στην Καρολάιν. Όταν η κόρη κου έφυγε για πρώτη φορά από το σπίτι της προκειμένου να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, η Σουζάνα και εγώ της δίναμε ο καθένας 750 ευρώ το μήνα για φαγητό, ενοίκιο κ.λπ.

Μέσα σε ένα χρόνο είχε παντρευτεί και είχε σταματήσει να παρακολουθεί μαθήματα και ζούσε με τον σύζυγό της. Καθώς είχα λίγες άλλες υποχρεώσεις, συνέχισα να της δίνω 750 ευρώ, ενώ η Σουζάνα μείωσε τη συνεισφορά της από 750 ευρώ σε 250 ευρώ. Το κάναμε αυτό επειδή θεωρούσαμε ότι θα ήταν ωραίο αν η Καρολάιν μπορούσε να έχει μια κάποια ανεξαρτησία από τον σύζυγό της και να μην χρειάζεται να του ζητάει συνεχώς χρήματα για να αγοράζει ρούχα και άλλα προσωπικά αντικείμενα. Ανακαλύψαμε μετά το θάνατό της, ότι τα χρήματα που η Σούζαν και εγώ πληρώναμε κάθε μήνα στον τραπεζικό λογαριασμό της, τα είχε ιδιοποιηθεί ο σύζυγός της και ότι κάθε φορά που χρειαζόταν χρήματα για να αγοράσει έναν καφέ ή για να αγοράσει τροφή για τα κατοικίδιά της έπρεπε να ζητήσει τα χρήματα αυτά από εκείνον. Τα πάντα ελέγχονταν από αυτόν. Απορώ πώς η Καρολάιν δέχτηκε αυτή την κατάσταση».

Ο πατέρας της Καρολάιν μίλησε και για την μικρή Λυδία, η οποία ζει, πλέον, με την αδερφή της Καρολάιν, Ντόνα στις Φιλιππίνες. «Η Λυδία έχει εγκατασταθεί εκεί. Όλα τα ξαδέλφια της, όπως και όλοι οι Φιλιππινέζοι, έχουν ίσια μαύρα μαλλιά… έτσι ξεχωρίζει από τους άλλους και τραβάει πολλή προσοχή, κάτι που της αρέσει» ανέφερε.