Στο σταθμαρχείο Λάρισας τα βράδια «έκαναν πάρτι, έσβηναν φώτα, μουσικές, ουίσκι»

Μια εργαζόμενη στην καθαριότητα του ΟΣΕ αποκαλύπτει τι συνέβαινε συνήθως στο σταθμαρχείο Λάρισας, όπου είχε βάρδια το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη ο 59χρονος κατηγορούμενος.

Μετά την οργή που προκάλεσε το ηχητικό ντοκουμέντο όπου ακούγεται ο πρωινός σταθμάρχης της Λάρισας (σ.σ. όχι ο κατηγορούμενος) μαζί με έναν άλλο σταθμάρχη να μιλούν για τις… σεξουαλικές τους επιδόσεις εν ώρα υπηρεσίας, μια νέα μαρτυρία δείχνει πως στο συγκεκριμένο σταθμαρχείο είχε παραβιαστεί κάθε πρωτόκολλο.

Η γυναίκα, που δουλεύει ως καθαρίστρια στον ΟΣΕ, ήταν τυχερή γιατί το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου είχε ρεπό. Το δρομολόγιο που εκείνη ακολουθούσε είναι να φεύγει από Θεσσαλονίκη με την αμαξοστοιχία IC63 των 19:25 και να κατεβαίνει στη Λάρισα. Εκεί, κάθονταν περίπου μιάμιση ώρα μέχρι να περάσει η IC62 από Αθήνα -το μοιραίο δηλαδή δρομολόγιο- και να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη.

Η εν λόγω γυναίκα αποκάλυψε στο Mega τι γινόταν τα βράδια στο σταθμαρχείο Λάρισας: «Μαζεύονταν εκεί τα βράδια, έσβηναν τα φώτα, μουσικές, ουίσκι, πάρτι ας το πούμε. Έβλεπα κάποια πράγματα, γιατί περνούσα, μιλούσα, χαιρετούσα», λέει.

Προσθέτει ότι ο «πίνακας υπολειτουργούσε, πιο πολύ συνεννοούνταν με τα τηλέφωνα» οι σταθμάρχες με τους μηχανοδηγούς. «Πιο πολύ με τα τηλέφωνα, εγώ αυτό είχα δει τόσο καιρό εκεί πέρα και υπάρχει και ένα σαν GPS μηχανοδηγού με σταθμάρχη».

«Δύο χρόνια που είμαι εκεί, πρώτα περνούσε η εμπορική προς Αθήνα από την πρώτη γραμμή της Λάρισας και μετά έφευγε το Intercity 62 προς Θεσσαλονίκη. Τώρα πώς έγινε αυτό δεν ξέρω», είπε επίσης.