Ορίστηκαν οι δύο εφέτες ανακριτές για την τραγωδία στα Τέμπη -Ποιοι αναλαμβάνουν τις έρευνες

Οι εφέτες Σωτήρης Μπακαΐμης ως τακτικός ανακριτής και η Σοφία Λυμπεριάδου ως αναπληρώτρια ορίστηκαν από την Ολομέλεια Εφετών Λάρισας να συνεχίσουν τις ανακρίσεις για τα αίτια που οδήγησαν στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Η απόφαση της Ολομέλειας Εφετών ήταν ομόφωνη. Η σύγκληση της Ολομέλειας έγινε με πρωτοβουλία του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου, ο οποίος εποπτεύει το σύνολο των ερευνών για το τραγικό δυστύχημα, λόγω της μείζονος σοβαρότητας της υπόθεσης που έχει προκαλέσει πανελλήνιο σοκ.

Ο κ. Δασκαλόπουλος κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρηματολόγησε για την ανάγκη ορισμού έμπειρων δικαστικών λειτουργών για τις ανακρίσεις για το πολύνεκρο δυστύχημα.

Νέα πρόσωπα θα καταθέσουν για την τραγωδία στα Τέμπη

Παράλληλα, η τρίτη ανακρίτρια Λάρισας συνεχίζει το έργο της και αναμένεται και άλλα πρόσωπα να περάσουν το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες κατηγορούμενοι κατέστησαν, μετά την απαγγελία των κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος σε βάρος τους, ο επιθεωρητής και οι δύο σταθμάρχες του Σταθμαρχείου Λάρισας.