Τούρκος στρατηγός προς ελληνική ΕΜΑΚ: «Ευτυχώς που υπάρχετε»

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» λένε οι Τούρκοι προς τους Έλληνες διασώστες που βρέθηκαν στη γειτονική χώρα για να συμβάλλουν στον απεγκλωβισμό ατόμων που βρίσκονται στα συντρίμμια μετά τους καταστροφικούς σεισμούς.

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε και η συνάντηση Τούρκων αξιωματικών με τις δυνάμεις της ΕΜΑΚ, που έσπευσε από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες περιοχές.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση ενός Τούρκου στρατηγού της στρατοχωροφυλακής ο οποίος ευχαρίστησε τις ελληνικές δυνάμεις για τη βοήθεια που προσέφεραν από την πρώτη στιγμή λέγοντας:
«Να ξέρουν οι Έλληνες φίλοι μας ότι οι Τούρκοι, τα αδέρφια τους, αν -Θεός φυλάξοι- συμβεί κάτι, θα είμαστε οι πρώτοι που θα σπεύσουμε. Μόνο με αλληλοϋποστήριξη μπορεί να αντιμετωπιστούν τέτοιες καταστροφές. Ο σεισμός επηρέασε 10 πόλεις. Ευτυχώς που υπάρχετε» είπε.

Η συνάντηση έγινε λίγη ώρα πριν από τις κοινές δηλώσεις του Νίκου Δένδια και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, οι οποίοι σε εξίσου θερμό κλίμα έκαναν λόγο για βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των χωρών τονίζοντας ότι «δεν χρειάζεται να περιμένουμε τις καταστροφές για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας».

Ο Τσαβούσογλου ανέφερε μεταξύ άλλων πως μαζί με τον κ. Δένδια επισκέφτηκαν την αποστολή της ΕΜΑΚ που πραγματοποιεί «υπεράνθρωπες προσπάθειες». Είπε ακόμα πως παρακολούθησαν πως «μετά τη διάσωση του κάθε ανθρώπου, δεν χάρηκαν μόνοι οι Έλληνες που βρίσκονται στις ομάδες έρευνας και διάσωσης, αλλά είδαμε ότι χάρηκαν όλοι οι Έλληνες».