Έξι προσαγωγές μετά τα επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σε έξι προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία μετά τα εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από την πλατεία Καμάρας όπου αντιεξουσιαστές που είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν για τον 16χρονο που πυροβολήθηκε από αστυνομικό τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Άγνωστοι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να απαντούν με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών.

Παράλληλα, έβαλαν φωτιά σε κάδους.

Από τα επεισόδια δεκάδες καταστήματα επί της οδού Τσιμισκή όσο και στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας υπέστησαν μεγάλες φθορές με σπάσιμο υαλοπινάκων στις κεντρικές βιτρίνες, σύμφωνα με το grtimes.gr.

Όσοι καταστηματάρχες αντιλήφθηκαν την ένταση που επικράτησε καθόλη τη διάρκεια της πορείας πρόλαβαν και κατέβασαν τα ρολά τους, ωστόσο αυτοί που δεν πρόλαβαν προσπαθούν μέχρι αυτή την ώρα να μαζέψουν τα θραύσματα από τις βιτρίνες που άφησε πίσω της το πέρασμα της πορείας.

Την ίδια ώρα αστυνομικές δυνάμεις ερευνούν την περιοχή του κέντρου προκειμένου να εντοπίσουν πιθανούς υπόπτους που μετείχαν στα επεισόδια.

Παράλληλα, αποχώρησαν περίπου στις 21:00 τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, για να διαμαρτυρηθούν για τον πυροβολισμό εναντίον του 16χρονου Ρομά.

Άνδρες της πυροσβεστικής με υπηρεσιακό όχημα έσβησαν τις φωτιές στους κάδους απορριμμάτων και η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Κωνσταντινουπολεως, άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά μετά τις 21:30.