Κιβωτός του Κόσμου: Πάνω από 300 χιλιάδες ευρώ σε μετρητά βρέθηκαν στο σπίτι του πατέρα Αντώνιου

Τα ποσά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την περιουσία της Κιβωτού του Κόσμου αλλά και για αυτή που έχει ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, προκαλούν ίλιγγο. 

Στο διαμέρισμα που διέμεναν στον Κολωνό εντοπίστηκε στο χρηματοκιβώτιο ένα ποσό πάνω από 300.000 ευρώ σε μετρητά. Πρόκειται για χρήματα των οποίων η προέλευση αναμένεται να ελεγχθεί.

Επιπλέον, από τον οικονομικό έλεγχο βρέθηκαν σε πάνω από τρεις διαφορετικούς ή κοινούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας καταθέσεις επίσης περίπου 300.000 ευρώ ενώ αναμένονται απαντήσεις από δύο ακόμη τράπεζες.

Μάλιστα ένας από τους λογαριασμούς αυτούς φαίνεται να είναι της μισθοδοσίας του πατέρα Αντώνιου και περιέχει καταθέσεις ύψους 120.000 ευρώ. Όπως προέκυψε, ο λογαριασμός αυτός έμεινε ανέπαφος καθώς δεν υπήρχε ουδεμία ανάληψη την τελευταία οκταετία σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, σε τρεις από αυτούς τους λογαριασμούς υπάρχουν υποψίες και ενδείξεις για εισροές και εκροές μεγάλων χρηματικών ποσών με τις αρχές να «ξεσκονίζουν» τις κινήσεις των επίμαχων λογαριασμών την τελευταία πενταετία όπου εμφανίζονται εισροές στην ΜΚΟ περίπου 410 εκατομμύρια ευρώ.

Από την έρευνα της Αρχής Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος προκύπτει ακόμη ότι στις 22 Νοεμβρίου, η πρεσβυτέρα ήταν εκείνη που πήγε σε υποκατάστημα τράπεζας του Κολωνού όπου διατηρούσε θυρίδα και πήρε το περιεχόμενό της. Από την άρση του οικονομικού απορρήτου διαπιστώθηκε ότι η θυρίδα είναι πλέον κενή ενώ δεν είναι γνωστό ποιο ήταν το περιεχόμενο της θυρίδας.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι στους λογαριασμούς της Κιβωτού έχουν εντοπιστεί καταθέσεις ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ενώ διαπιστώθηκε πως η Οργάνωση έχει στην κατοχή της κοντά στα 200 ακίνητα.