Συνεχίζεται ο οικονομικός έλεγχος στην Κιβωτό του Κόσμου - Διόρισε συνηγόρους ο πατέρας Αντώνιος

Από σήμερα θα ξεκινήσουν οι έρευνες των ορκωτών λογιστών  με σκοπό τον εσωτερικό διαχειριστικό έλεγχο για τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με το Star, οι ορκωτοί λογιστές πιάνουν από σήμερα (25/11) δουλειά, ώστε να ελέγξουν όλα τα οικονομικά στοιχεία, ενώ τις προηγούμενες ημέρες η οικονομική αστυνομία πραγματοποίησε ελέγχους τόσο στα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ στον Κολωνό, όσο και στα γραφεία της οργάνωσης στη Χίο, συλλέγοντας από το λογιστήριο στοιχεία και χαρτιά.

Παράλληλα, χθες συνεδρίασε και το νέο ΔΣ για τρεις ώρες, υπό τη νέα πρόεδρο Αλεξάνδρα Μαρτίνου. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κιβωτού του Κόσμου θα συνεργαστεί με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών για τον έλεγχο της λειτουργίας της.

Μεταξύ άλλων ο έλεγχος περιλαμβάνει, διεξοδικό «τσεκάρισμα» στα βιβλία εσόδων-εξόδων δωρεών, χορηγιών, παραστατικών δαπανών, αλλά και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του πατέρα Αντώνιου, της συζύγου του και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε παράνομος πλουτισμός που δεν αντιστοιχεί με τα δηλωμένα φορολογικά στοιχεία.

Η έρευνα έχει ζητηθεί από τον επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπο Βουρλιώτη και αφορά στα περιουσιακά στοιχεία του μέχρι πρότινος επικεφαλής της δομής, στενών συγγενών του αλλά και τρίτων προσώπων στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είχαν σχέση με τα οικονομικά της δομής

Υπενθυμίζεται πως για την περίοδο 2017-2021, η Κιβωτός του Κόσμου δέχθηκε από δωρεές το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ!

Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Οργάνωση ζητούσε μέσα από την ιστοσελίδα της και τα social media οικονομική βοήθεια, ακόμα και για πληρωμές λογαριασμών, ενώ είχε ετήσιο πλεόνασμα τουλάχιστον 500.000 ευρώ, ενώ πολλές είναι οι καταγγελίες πολιτών που θέλησαν να ενισχύσουν το έργο της Κιβωτού με ρουχισμό ή τρόφιμα, τα οποία οι ιθύνοντες των δομών αρνήθηκαν επανειλημμένα, λέγοντας ότι χρειάζονται χρήματα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πατέρας Αντώνιος έχει ήδη προχωρήσει σε διορισμό συνηγόρων, δίνοντας ήδη εντολή εκπροσώπησής του στους ποινικολόγους Θρασύβουλο Κονταξή, Αναστάσιο Τριανταφύλλου και Γιάννη Κώτσο.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο πατέρας Αντώνιος φιλοξενείται σε σπίτι στελέχους της δομής, ενώ σύμφωνα με το περιβάλλον του φέρεται να δηλώνει πως «δεν είναι δυνατόν. Δεν μπορεί να έγιναν όλα αυτά. Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί. Γιατί τα λένε αυτά;».