Τζίροι άνω των 30 εκατ. ευρώ την τελευταία πενταετία για την Κιβωτό του Κόσμου

Η Κιβωτός του Κόσμου φαίνεται πως τα τελευταία 5 έτη, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της οικονομικής αστυνομίας που κάνει «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά της δομής, έκανε τζίρους άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας, αναμένεται να ελέγξουν όλα τα παραρτήματα της Κιβωτού του Κόσμου ανά την Ελλάδα, «ξεσκονίζοντας» τους λογαριασμούς πρώην μελών του οικονομικού συμβουλίου αλλά και υπαλλήλων ώστε να διαπιστώσουν αν είχαν κι άλλα πρόσωπα πρόσβαση στα ταμεία.

Παράλληλα, θα ανοιχτούν σύντομα και οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και λοιπών συγγενών για να ελεγχθούν.

Από τις αρχές ερευνάται επίσης αν υπήρχε κακοδιαχείριση των οικονομικών ενώ έχουν σταλεί αιτήματα και στις τράπεζες ώστε να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και να ελεγχθεί αν υπάρχουν εικονικές ροές χρημάτων.

Από τις αρχές της εβδομάδας βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα των στελεχών της Οικονομικής Αστυνομίας στη δομή της Κιβωτού στον Κολωνό, ενώ σειρά θα πάρουν όλες οι υπόλοιπες, όπως εκείνες της Χίου, της Καλαμάτας, της Πωγωνιανής.

Επιπλέον, έρευνα πραγματοποιείται για να διαπιστωθεί κατά πόσο είχαν άδεια λειτουργίας οι δομές καθώς υπάρχουν αναφορές πως η δομή της Καλαμάτας και της Πωγωγιανής δεν είχαν αδειοδοτηθεί.