Ποινική έρευνα και στα άλλα παιδιά της οικογένειας στον Κολωνό

Ποινική προκαταρκτική εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθεί αν και άλλα ανήλικα παιδιά της οικογένειας στο Κολωνό έχουν ενδεχομένως πέσει θύματα σεξουαλικής βίας ή μαστροπείας.

Παράλληλα έχουν κινηθεί και οι σχετικές διαδικασίες από τις κοινωνικές υπηρεσίες με στόχο να γίνουν ,έστω και ετεροχρονισμένα, ενέργειες για τα παιδιά..

Σύμφωνα με όσα ισχυριστηκε η μητέρα στο απολογητικό της υπόμνημα : Ο Ηλίας Μίχος εμφανιζόταν ως ένας άνθρωπος καλοσυνάτος απέναντι στα παιδιά τα οποία συχνά τα κερνούσε παγωτό και πορτοκαλάδες.

Η κόρη μου όσο εργαζόμουν στο κατάστημα του αλλά και όταν είχα σταματήσει πήγαινε περιστασιακά στο μαγαζί του Ηλία Μίχου όπου καμία τον βοηθούσε σε κάποια ελαφρύς δουλειά κι εκείνος της έδινε χαρτζιλίκι. Όλα αυτά νομίζαμε ότι τα έπραττε από καλοσύνη.

Με αυτό τον τρόπο, εμπιστοσύνη της οικογένειας μας.
.

Βλέποντας τα χυδαία

μηνύματα που ο ίδιος είχε αποστείλει στην ανήλικη κόρη μου κυριολεκτικά πάγωσα και σοκαρίστικα. Ήταν τόσο μεγάλο το σοκ και θυμός μου που την
επομενη ημέρα του απέστειλα μηνύματα στο messenger και τον αποκαλούσα παιδεραστή.

Στις καταθέσεις της η ίδια η κόρη μου δηλώνει ότι εμείς η οικογένεια της δεν είχαμε καμία γνώση για όσα συνέβαιναν και για τη βάναυση κακοποίηση της.

Και προσθέτει πως η κόρη της είχε εξευρει μηχανισμούς απόκρυψης των συνομιλιών της γεγονός που καταδεικνύει ότι ουδεμία γνώση είχα εγώ και η οικογένεια.

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι η άγνοια της προκύπτει και από τα οργισμένα μηνύματα που έστειλε στο Μίχο μόλις έμαθε.

Προφυλακίστηκε η μητέρα της 12χρονης

Το δρόμο για την φυλακή παίρνει η 37χρονη μητέρα του παιδιού από τον Κολωνό μετά την απολογία της. Ανακρίτρια και Εισαγγελέας έκριναν ότι η μητέρα της 12χρονης που έχει υποστεί σεξουαλική βία και εκμετάλλευση δεν έπεισε ότι είναι αμέτοχη σε όσα βίωνε το παιδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο τα εμβάσματα σε λογαριασμό της από «πελάτες» της μικρής, όσο και τα μηνύματα του απροστάτευτου παιδιού που βίωνε τη φρίκη, που έγραφε «τα λεφτά στη μάνα μου» ήταν στοιχεία που θεωρήθηκαν από τις δικαστικές αρχές πολύ ισχυρά για να μείνει η μητέρα του παιδιού εκτός φυλακής. Επίσης επιβαρυντικό ήταν το στοιχείο ότι το παιδάκι έλειπε πάρα πολλές ώρες από το σπίτι για να μπορεί να «ανταποκρίνεται» στα ερωτικά ραντεβού και η μητέρα του δεν δικαιολογείται να μην γνωρίζει πού το ανήλικο βρισκόταν και με ποιους.

Ερωτήσεις δέχθηκε, επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες και για τα μηνύματα που φαίνεται να είχε ανταλλάξει με τον Ηλία Μίχο και την πρώην σύζυγό του. Η θέση της μητέρας, είναι ότι σε συνεννόηση με την αστυνομία, αφού κατήγγειλε τον Μίχο, επιχειρούσε να κρατήσει επαφή με τον 53χρονο για να μην καταλάβει κάτι.

Βλέποντας την μητέρα τους να αποχωρεί με χειροπέδες συνοδεία αστυνομικών από την Ευελπίδων, τα δύο ενήλικα παιδιά της οικογένειας, η κόρη και ο γιος της 37χρονης ξέσπασαν σε κλάματα, φωνάζοντας τη μητέρα τους.

Νωρίτερα, πριν την απολογία της μητέρας, τα δύο παιδιά καθώς και η θεία κατέθεσαν στην ανακρίτρια της υπόθεσης.