Αυτός είναι ο 22χρονος που σκοτώθηκε στο δυστύχημα με το ελικόπτερο στα Σπάτα - «Πήγε για selfie», λέει η Daily Mail

Tο όνομα αλλά και φωτογραφίες του νεαρού Άγγλου που βρήκε τραγικό θάνατο στα Σπάτα, όταν χτυπήθηκε από έλικα ελικοπτέρου, έδωσε στη δημοσιότητα η Daily Mail.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην επίσημη ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας, ο 22χρονος Τζακ Φέντον χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο, για να βγάλει φωτογραφία, όταν χτυπήθηκε από τον έλικα.

Στο ίδιο ρεπορτάζ,  το οποίοεπικαλείται και στοιχεία από ελληνικά ΜΜΕ, οι Βρετανοί αναφέρουν ότι ο πιλότος του ελικοπτέρου ενδέχεται να αντιμετωπίσει κατηγορίες για ανθρωποκτονία, εάν οι έρευνες αποδείξουν ότι είπε στους επιβάτες να βγουν από το ελικόπτερο, προτού να σβήσουν οι μηχανές και σταματήσουν να λειτουργούν οι έλικες.

Δίνοντας περαιτέρω στοιχεία σε ρεπορτάζ με τίτλο «Selfie helicopter horror», η Daily Mail κάνει λόγο για μία εύπορη οικογένεια, με τον 22χρονο Τζακ Φέντον, φοιτητή στο Oxford Brookes, να έχει τελειώσει ιδιωτικό σχολείο στο Μέιντστοουν του Κεντ.

Σπάτα

Σπάτα

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο άτυχος νεαρός σκοτώθηκε χθες στο σοκαριστικό δυστύχημα με το ελικόπτερο στην Αθήνα, κατά την επιστροφή από διακοπές στη Μύκονο με την οικογένειά του. Ο 22χρονος και τουλάχιστον ένα από τα αδέρφια του ταξίδευαν με το μισθωμένο ελικόπτερο, ενώ σε άλλο ελικόπτερο επέβαιναν οι γονείς του.

Μετά την αποβίβαση στην πίστα της εταιρείας Helipad, σκόπευαν να μετακινηθούν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, να επιβιβαστούν στο ιδιωτικό αεροσκάφος της οικογένειας και να επιστρέψουν στη Βρετανία.

Τα δύο ελικόπτερα πετούσαν το ένα πίσω από το άλλο. Το πρώτο ελικόπτερο τύπου Bell 407 της εταιρείας Superior Air, με τέσσερις επιβάτες και πλήρωμα έναν χειριστή προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της εταιρείας Helipad που βρίσκεται στο άκρο του πολυχώρου Λώλου στα Σπάτα, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στο δεύτερο ελικόπτερο που ακολουθούσε, βρίσκονταν οι γονείς του 21χρονου που έχασε τη ζωή του.

Μετά την προσγείωση του Bell 407 της εταιρείας Superior Air, οι τέσσερις επιβάτες απομακρύνονταν από το χώρο του ελικοδρομίου για να επιβιβαστούν στα αυτοκίνητα που θα τους μετέφεραν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η τραγωδία σημειώθηκε καθώς ο νεαρός αποβιβάστηκε από το μαύρο Bell 407. Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεύτερο ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν οι γονείς του 21χρονου Βρετανού δεν είχε ακόμη προσγειωθεί, όταν σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής Sun, το δεύτερο ελικόπτερο, με τους γονείς του 21χρονου Βρετανού, ακολουθούσε και δεν είχε ακόμη προσγειωθεί όταν σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα. Οι δύο χειριστές επικοινώνησαν μετά το δραματικό περιστατικό και ο πιλότος του δεύτερου ελικοπτέρου ζήτησε και έλαβε άδεια να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο του «Ελευθέριος Βενιζέλος», προκειμένου οι γονείς να μην καταρρεύσουν από το σοκ βλέποντας νεκρό τον γιο τους.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε ανώνυμη πηγή στη βρετανική Sun: «Ο πιλότος είδε τι είχε συμβεί και αποφάσισε να γλιτώσει τους γονείς από το θέαμα του γιου τους. Ήταν πραγματικά φρικτό». Την ίδια ώρα αστυνομική πηγή πρόσθεσε: «Μιλάμε για μια τραγωδία, μια τραγωδία άνευ προηγουμένου, μια τραγωδία που δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Sun «η αιτία του δυστυχήματος διερευνάται, αλλά παραμένει ασαφές γιατί ο έλικας στο ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου βρισκόταν σε λειτουργία και δεν ήταν σταματημένος πριν επιτραπεί η έξοδος των επιβατών.