Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Ηλεία - Καίγονται σπίτια στη Σκιλλουντία, εκκενώνονται προληπτικά οι οικισμοί Κρέστενα και Γρύλλος

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στα Μακρίσια του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, στην Ηλεία, η οποία σύμφωνα με τα τοπικά μέσα μαίνεται εκτός ελέγχου.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα με αποτέλεσμα να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις.

Όπως μεταδίδει το Ilialive.gr, η φωτιά κινείται σε λιοστάσια και ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικης. Επίσης, αναφέρεται ότι πλησιάζει προς την Κρέστενα και ζητήθηκε προληπτική εκκένωση. Απειλούνται το διυλιστήριο και τα πρώτα σπίτια της περιοχής, ενώ η πυρκαγιά έχει ήδη μπει στα πρώτα σπίτια στην Σκιλλουντία.

κρεστενα

Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση στο χωριό Γρύλλος και την κατασκήνωση της Φρίξας, ενώ έχει σταλεί και προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής. Μάλιστα, όπως μεταδίδουν πληροφορίες, οι πυροσβέστες έχουν προχωρήσει ήδη σε αρκετούς απεγκλωβισμούς κατοίκων στην περιοχή.

ηλεία

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop, ήδη στην περιοχή επιχειρεί μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Στο σημείο επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 5 πεζοπόρα τμήματα.

ηλεία