Στις φλόγες τυλίχθηκε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κέρκυρας που εκτελούσε δρομολόγιο από Αθήνα

Στις φλόγες τυλίχθηκε σήμερα λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας, το οποίο εκτελούσε το πρωινό δρομολόγιο Αθήνα – Κέρκυρα.

Στο λεωφορείο επέβαιναν 31 επιβάτες και ο οδηγός του λεωφορείου. Η φωτιά εκδηλώθηκε στο όχημα, όταν αυτό σταμάτησε για λίγα λεπτά , σε θέση πάρκινγκ, κοντά στο Μενίδι Αμφιλοχίας.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας, Τάσος Τσιμπούλης, «όλοι οι επιβάτες ήταν τυχεροί μέσα στην ατυχία τους γιατί η φωτιά δεν εκδηλώθηκε όταν το βαρύ όχημα ήταν εν κινήσει, εκεί δε γνωρίζουμε τι θα μπορούσε να είχε συμβεί».

Σύμφωνα με τον κ. Τσιμπούλη η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από τη μηχανή του λεωφορείου, το οποίο μέσα σε λίγα λεπτά κάηκε ολοσχερώς. «Δεν γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια της φωτιάς και θα περιμένουμε το πόρισμα της πυροσβεστικής. Γεγονός είναι πάντως πως οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν ήταν δυσμενής παράγοντας για την γρήγορη εξέλιξη της φωτιάς.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα μεγάλη πυροσβεστική δύναμη, ενώ κανείς από τους επιβάτες, που απομακρύνθηκαν ταχέως, δεν κινδύνεψε.

Οι επιβάτες και ο οδηγός του λεωφορείου επιβιβάστηκαν μέσα σε λίγη ώρα σε λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ ‘Αρτας που συνέδραμε για τη μεταφορά τους στο νησί, μετά και την παρέμβαση του κ. Τσιμπούλη.

«Όλοι οι επιβαίνοντες συμμερίστηκαν τον οδηγό του λεωφορείου και κανένας δεν αντέδρασε, παρά την απώλεια για πολλούς των αποσκευών τους, καθώς με το «ξέσπασμα» της φωτιάς οι πόρτες των αποθηκευτικών χώρων του οχήματος κλείδωσαν αυτόματα», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσιμπούλης.

Επιβάτες και οδηγός του λεωφορείου αναμένεται να φτάσουν το απόγευμα στο ΚΤΕΛ Κέρκυρας.