Καιρός: Σε υψηλά επίπεδα και σήμερα η θερμοκρασία

Αίθριος γενικά με παροδικές νεφώσεις αναμένεται ο καιρός σήμερα, Σάββατο 28 Μαϊου, ενώ τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ θα κυμανθεί σε πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, θα πνέουν άνεμοι έως 4-5 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, σήμερα αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με παροδικές και τοπικές νεφώσεις. Τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι καταιγίδες είναι πιθανό να συνοδεύονται και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με πιθανότητα για αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32-33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με πιθανότητα για αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, το βράδυ θα σταματήσουν. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα ασθενείς. Θερμοκρασία από 15 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος ο καιρός σε Κυκλάδες και Κρήτη. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.