Δολοφονία Άλκη: Για έξι ώρες κατέθετε ο 22χρονος Αλβανός που παραδόθηκε στις Αρχές

Επί έξι ώρες κατέθετε στις αστυνομικές αρχές ο 22χρονος Αλβανός, που παραδόθηκε σήμερα το πρωί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, ο 12ος φερόμενος ως δράστης της δολοφονικής επίθεσης, που είχε διαφύγει για την Αλβανία, έφτασε στο Αστυνομικό Μέγαρο περίπου στις 8:30 για να καταθέσει στους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Ο 22χρονος είναι ο άνθρωπος που φέρεται ότι μετέφερε με το αυτοκίνητό του άλλους τρεις κατηγορούμενους. Η αστυνομία τον αναζητούσε μετά τις αναφορές ότι οδηγούσε ένα γκρι Polo αυτοκίνητο. Θα οδηγηθεί ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί και να δώσει τη δίκη του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα.

Σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του, Πάρης Σπυράτος, ο 20χρονος ισχυρίζεται πως είχε «περιφερειακό» ρόλο στη δολοφονική επίθεση, δεν κρατούσε κάποιο όπλο, ούτε χτύπησε κάποιον.

Ο 22χρονος παραδέχεται ότι οδηγούσε το τρίτο αυτοκίνητο που ενεπλάκη στη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη Καμπανού και της παρέας του στη Χαριλάου, ωστόσο αρνείται κάθε εμπλοκή στο μοιραίο επεισόδιο.

Τι λέει οικογένεια του 22χρονου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια του φερόμενου ως δράστη, ο ίδιος δεν είναι οργανωμένος οπαδός και βρέθηκε συγκυριακά στον τόπο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, ενώ υποστηρίζει ότι δεν βγήκε καν από το αυτοκίνητο (γκρι POLO) παρά το γεγονός ότι μετέφερε τρία άτομα.

Ο 22χρονος «δηλώνει ότι, δεν είναι οργανωμένος οπαδός καμίας ομάδας, δεν είναι μέλος κανενός Συνδέσμου, δεν είχε συμμετάσχει ποτέ στο παρελθόν σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας. Οι συγκατηγορούμενοι του, δεν έδωσαν έως σήμερα τα στοιχεία του, γιατί, πολύ απλά, πλην ενός, δεν τον γνωρίζουν (δεν τους έχει, ούτε τον έχουν ξανασυναντήσει)».

Σύμφωνα με την οικογένεια, ο συλληφθείς βρέθηκε συγκυριακά στο σημείο που ξεκίνησε το επεισόδιο στην Παλαιών Πατρών Γερμανού, ενώ του ζητήθηκε και δέχθηκε άκριτα, να μεταφέρει 3 άτομα στη Χαριλάου, εκ των οποίων τα δύο του είναι άγνωστα.

«Δεν γνώριζε ότι οι συγκατηγορούμενοι του μεταφέρουν οπλισμό και ότι επίκειται επίθεση σε άλλα άτομα. Στο επεισόδιο δεν συμμετείχε κατά κανένα τρόπο. Όπως αποδεικνύεται από το σύστημα εντοπισμού (GPS) του αυτοκινήτου του, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, βρισκόταν συνεχώς εντός αυτού, εν κινήσει, σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο της επίθεσης, μη έχοντας καν οπτική επαφή. Αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης του και θέτει τον εαυτό του στην κρίση της δικαιοσύνης», λέει η οικογένεια, που προσθέτει ότι «είναι συγκλονισμένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα, εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του στην οικογένεια του Άλκη και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των υπολοίπων παιδιών που τραυματίστηκαν».

«Η ΕΛΑΣ ξέρει και θέλει και μπορεί να κάνει τη δουλειά της»

Μετά τη σύλληψη του 12ου εμπλεκόμενου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η ΕΛΑΣ έχει κάνει τη δουλειά της.

«Με τη σύλληψη και του δωδέκατου υπόπτου για το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, η Ελληνική Αστυνομία έχει ολοκληρώσει την έρευνα της», ανέφερε ο υπουργός, συμπληρώνοντας: «Όλοι γνωρίζουν με αφορμή και αυτό το τραγικό πραγματικά περιστατικό ότι η Ελληνική Αστυνομία και ξέρει και θέλει και μπορεί να κάνει τη δουλειά της».

Ο κ. Θεοδωρικάκος ολοκλήρωσε τη δήλωσή του, επισημαίνοντας ότι «τώρα πλέον, είναι υπόθεση όλων μαζί, του Κράτους, της Πολιτείας, των αθλητικών παραγόντων, των ίδιων των φιλάθλων να βάλουμε οριστικό τέλος στη βία και το χουλιγκανισμό μέσα και έξω απ’ τα γήπεδα».