Δολοφονία Άλκη: Κλείνει ο κύκλος των απολογιών με τον 20χρονο που είχε διαφύγει στην Αλβανία

Απολογείται σήμερα στην ανακρίτρια και ο τελευταίος από τους κατηγορούμενους που βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, ενώ οι έρευνες είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 12ου υπόπτου.

απολογίες, Ο 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία μετά το έγκλημα και παραδόθηκε στις Αρχές την προηγούμενη εβδομάδα θα κλείσει τον κύκλο των απολογιών και στη συνέχεια, αναμένεται να προφυλακιστεί, όπως και οι υπόλοιποι 10 ύποπτοι ως δράστες.

Ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος θα βρεθεί στη μία μετά το μεσημέρι ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης και θα παρουσιάσει τη δική του θέση για το φονικό επεισόδιο. Μέσω του συνηγόρου του είχε περιγράψει τον δικό του ρόλο ως «περιφερειακό».

«Καθόμουν σε ένα από τα αυτοκίνητα, στη θέση πίσω από τον συνοδηγό. Δεν έφερα μαζί μου κάποιο αντικείμενο και δεν κατάφερα ουσιαστικά χτυπήματα κατά τον κρίσιμο χρόνο που εξελίχθηκε το ουσιώδες περιστατικό», φέρεται να είναι η θέση που διατυπώνει.

Την Παρασκευή, ο 25χρονος «Αθηναίος» ομολόγησε ότι κρατούσε μαχαίρι, τύπου «καραμπίτ», στην επίθεση, και ήταν επιβάτης του τρίτου αυτοκινήτου, ενώ παραδέχθηκε επιπλέον ότι το χρησιμοποίησε καταφέροντας «δύο τσιμπιές» -όπως είπε- σε άτομο που όμως δεν ήταν ο Άλκης.

Μάλιστα, το μαχαίρι αυτό φέρεται να εντοπίστηκε από την αστυνομία. Τον 25χρονο είχε κατονομάσει συγκατηγορούμενός του ως το πρόσωπο που μαχαίρωσε τον 19χρονο φοιτητή, υποδεικνύοντας και το σημείο όπου πέταξε το μαχαίρι, σε ερημική περιοχή.

Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι που πέρασαν την Παρασκευή την πόρτα του γραφείου της ανακρίτριας αρνήθηκαν όλοι την εμπλοκή τους στον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου Άλκη, (ο θάνατός του προήλθε από τα χτυπήματα στα κάτω άκρα και τα κατάγματα που υπέστη στο κεφάλι).

Συγκεκριμένα, ο 22χρονος οδηγός του δευτέρου αυτοκινήτου φέρεται να απολογήθηκε ότι πλησίασε στο σημείο του εγκλήματος, όταν το επεισόδιο είχε λήξει και επέστρεφαν οι συγκατηγορούμενοί του. «Δεν κρατούσα τίποτα στα χέρια μου και δεν χτύπησα κανέναν», φέρεται να ανέφερε, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά.

Από την πλευρά του, ο 23χρονος επιβάτης του ίδιου αυτοκινήτου φαίνεται να υποστήριξε ότι βγήκε από το όχημα αλλά δεν απομακρύνθηκε απ’ αυτό. Στο ίδιο μήκος κύματος, ένας ακόμη επιβάτης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, ηλικίας 21 ετών, είπε ότι δεν είδε τίποτα από το επεισόδιο και δεν κατέβηκε καν στο δρόμο. «Δεν γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι υπήρχαν όπλα στα αυτοκίνητα ούτε πως η συνάντησή μας αυτή θα είχε τέτοια κατάληξη», φέρεται να υποστήριξε.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι κλήθηκαν να αποκαλύψουν την ταυτότητα και τον ρόλο του οδηγού του τρίτου οχήματος, αλλά -όπως και οι προηγούμενοι που απολογήθηκαν- φαίνεται να μην έδωσαν αξιόπιστες απαντήσεις ή δήλωσαν άγνοια.

Οι πολύωρες απολογίες τους τελείωσαν αργά το βράδυ της Παρασκευής, με την ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως ως προς την προφυλάκισή τους.

Στα ίχνη του 12ου υπόπτου

Στο κάδρο της εξιχνίασης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, μπαίνει πλέον ευκρινώς το 12ο άτομο που αναζητά η αστυνομία με τις αρχές να πλησιάζουν την ταυτοποίηση του, και να υποδεικνύεται μάλιστα από συγκατηγορούμενο του, ως ο άνθρωπος με το δρεπάνι.

Ο ύποπτος έχει κατονομαστεί ως «Ντίνος». Πρόκειται για 25χρονο Έλληνα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οδηγό του τρίτου αυτοκινήτου μάρκας VW Polo σκούρου χρώματος που έστριψε αριστερά στην οδό Γαζή. Παραμένει άφαντος όπως και το αυτοκίνητο.

Το όνομά του φέρεται να έδωσε στις αρχές ο 21χρονος πρώην ποδοσφαιριστής που κρατούσε το δρεπάνι: