Σοκαριστικές αποκαλύψεις για το γηροκομείο στα Χανιά: «Έβλεπα ανθρώπους να πεθαίνουν και μου έλεγαν βούλωστο»

Σε αποκαλύψεις που προκαλούν ανατριχίλα και αποτροπιασμό προχώρησε σήμερα πρώην εργαζόμενη του γηροκομείου στα Χανιά, οι υπεύθυνοι του οποίου βρίσκονται αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη λόγω του τρόπου που μεταχειρίζονταν τους ηλικιωμένους.

«Δίναμε τα κατασταλτικά φάρμακα σαν καραμέλες στους ανθρώπους και ρωτούσαμε τι είναι αυτά. Όλοι πέθαιναν με τον ίδιο τρόπο. Τρεις μέρες εμπύρετοι ξέραν ότι θα πεθάνουν και μάλιστα γελούσαν, φεύγαν από το δωμάτιο και τους αφήναν μόνους τους στο δωμάτιο. Την ώρα που έφευγε η ψυχή τους καθόμουν στο δωμάτιο για να τους κρατάω στο χέρι. Τους τραγουδούσα ω γλυκή μου έαρ για να ηρεμούν» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου, η κα Κική Στεφανίδου για τις τραγικές στιγμές που βίωναν οι ηλικιωμένοι

Εξήγησε πως η ίδια εργάστηκε για 9 μήνες στο γηροκομείο αλλά όταν ρωτούσε σχετικά με τα όσα συνέβαιναν εντός της δομής, δεν έπαιρνε απαντήσει. «Ότι και να τους ρωτούσα, δεν μας έδιναν εξηγήσεις. Εγώ μιλούσα στη διεύθυνση και μου λέγανε είσαι πολύ ευαίσθητή, μου έλεγαν πάψε θα απολυθούμε, βούλωστο, ήμουν το μαύρο πρόβατο», δήλωσε.

«Αυτή η δομή ήταν μια βιτρίνα που κάλυπτε τα ψέματά τους, μια καλομελετημένη κομπίνα» ανέφερε, ενώ τόνισε πως οι υπεύθυνοι έφταναν μέχρι στο σημείο να κάνουν διαλογή στο προσωπικό. «Μας βάζανε τόση δουλειά, ήμασταν 3 νοσηλευτές για 60 τροφίμους. Κάνανε διαλογή στους εργαζόμενους, θέλανε να είσαι ανειδίκευτος για να σε χειραγωγούν»

«Όλα γινόντουσαν για τα λεφτά», δήλωσε χαρακτηριστικά η πρώην εργαζόμενη. Παράλληλα, όπως σήμείωσε, δεν χορηγούσαν στους ηλικιωμένους τα φάρμακά τους ώστε να παίρνουν τηλέφωνο τα παιδιά τους για να τους πουν γιατί δεν ήρθες να πληρώσεις. Πολλές φορές, όπως ανέφερε η κα Στεφανίδου, σε τροφίμους που είχαν αντιδικίες με τους οικείους τους, τους έβαζαν και μάλωναν ώστε να πάρουν λεφτά και να έρθουν να πληρώσουν στο γηροκομείο.