Ενώπιον του ΜΟΔ για τέσσερις υποθέσεις βιασμού ο Λιγνάδης - Διακοπή της δίκης ζήτησε ο Αλ. Κούγιας

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έφτασε ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου , ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης, προκειμένου να δικαστεί για τέσσερις περιπτώσεις βιασμού σε βάρος τριών ανηλίκων και ενός ενήλικα άνδρα.

Ωστόσο, ο συνήγορος υπεράσπισής του, Αλέξης Κούγιας υπέβαλε αίτημα για διακοπή της δίκης .«Έχω κάποιες σημαντικές δίκες που συμπληρώνουν παραγραφές και 18μηνα και ο κατηγορούμενος έχει ακόμη ένα εξάμηνο, ζητούμε μια διακοπή εντός του μηνός Μαρτίου. Ο κατηγορούμενος θέλει να δικαστεί, αλλά αναγκάζεται να προσαρμοστεί στις υποχρεώσεις μου. Επιθυμούμε διακαώς τη διεξαγωγή της δίκης, γι’ αυτό δε ζητούμε αναβολή αλλά διακοπή» είπε ο Αλέξης Κούγιας ζητώντας διακοπή της δίκης.

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση προκειμένου να αποφασίσει για το αίτημα του κατηγορούμενου.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η κλήρωση των ενόρκων που θα μετέχουν στη σύνθεση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Μετά την κλήρωση η σύνθεση της έδρας διαμορφώνεται ως εξής: Τρεις γυναίκες τακτικοί δικαστές,τρεις γυναίκες ένορκοι και ένας άντρας ένορκος.

Ο κ. Κούγιας είχα κάνει γνωστή την πρόθεση του να ζητήσει διακοπή της δίκης , με τον εκ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής Γιάννη Βλάχο, να κάνει λόγο για προσπάθεια από την πλευρά του ηθοποιού, να πλήξει οικονομικά κάποιους από τους καταγγέλλοντες, αναφερόμενος σε συγκεκριμένο εντολέα του, ο οποίος έχει ταξιδέψει ήδη στην Ελλάδα από την χώρα που κατοικεί.

Από τις Φυλακές Τρίπόλεως στις Φυλακές Κορυδαλλού

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου μετήχθη χθες από τις Φυλακές Τρίπόλεως στις Φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να παραστεί σήμερα στην έναρξη της δίκης.

Σημειώνεται, ότι ο συνήγορος υπεράσπισής του, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε ότι σκοπεύει να ζητήσει αναβολή, επικαλούμενος τις αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις που έχει αυτή την περίοδο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως αμέσως μετά την έναρξη της δίκης, θα ζητήσει τη διακοπή της, αναφέροντας πως «σε διπλανές αίθουσες, κάνω πολύ σοβαρά δικαστήρια – είναι η δίκη του ‘ψευτογιατρού’, στην οποία θα υπάρχει εξέταση του πραγματογνώμονα, η δίκη για τις πλημμύρες στη Μάνδρα, ξεκινάει τη Δευτέρα η δίκη Τοπαλούδη και στον Άρειο Πάγο είναι η υπόθεση της ‘μαύρης χήρας’ από την Κοιλάδα Αργολίδας».

«Εγώ θα ζητήσω διακοπή της δίκης. Αύριο το πρωί, η πρόεδρος του δικαστηρίου θα αποφασίσει τι θα γίνει. Λόγω κορονοϊού έχει αναβληθεί σωρεία υποθέσεων. Ενδεικτικά, αύριο, μαζί με τη δίκη του κ. Λιγνάδη, στο πινάκιο είναι άλλες τρεις υποθέσεις, χθες σε άλλο πινάκιο ήταν έξι» τόνισε χαρακτηριστικά

Ο εκ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής Γιάννης Βλάχος ήδη σε δηλώσεις του έκανε λόγο για προσπάθεια από την πλευρά του ηθοποιού, να πλήξει οικονομικά κάποιους από τους καταγγέλλοντες, αναφερόμενος σε συγκεκριμένο εντολέα του, ο οποίος έχει ταξιδέψει ήδη στην Ελλάδα από την χώρα που κατοικεί.