Δύο αμαξοστοιχίες με 300 επιβάτες εγκλωβισμένες στην Οινόη

Δύο αμαξοστοιχίες με 300 επιβάτες βρίσκονται εγκλωβισμένες από χθες στο ύψος της Οινόης μετά από το σιδηροδρομικό ατύχημα που σημειώθηκε χθες έξω από τη Λιβαδιά λόγω βλάβης αμαξοστοιχίας λόγω χιονιού και την πρόσκρουση σε αυτή των εκχιονιστικών μηχανών που έσπευσαν προς συνδρομή. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο ελαφρύς τραυματισμό 11 ατόμων.

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε στην ΕΡΤ ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Σιδηροδρομικών, γίνονται προσπάθειες ώστε μέχρι τις 12 το μεσημέρι, οπότε σταματά και η αναστολή των δρομολογίων, οι συρμοί να απεγκλωβιστούν .
Όπως εξήγησε πρόκειται για την αμαξοστοιχία 56 που ερχόταν από Αθήνα και ήταν το επόμενο δρομολόγιο μετά το τρένο το οποίο ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης ( έσπασε η ποδιά του από τα χιόνια ). Η 56 παρέμεινε αποκλεισμένη στην Οινόη όπως και αμέσως μετά η αμαξοστοιχία 55 που ερχόταν από Θεσσαλονίκη. Η πρώτη αμαξοστοιχία που έπαθε βλάβη μετακινήθηκε τελικά στο Λιανοκλάδι και οι άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα σε ξενοδοχεία, αλλά οι επιβάτες των άλλων αμαξοστοιχιών παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Πηγή: ERTnews