Προσλήψεις 4.784 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ανακοίνωσε η Κεραμέως για τα «κενά από την Όμικρον»

Την άμεση πρόσληψη 4.784 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μετά τα κρούσματα στο διδακτικό προσωπικό που ανιχνεύτηκαν πριν το πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας, ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Δευτέρας η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όπως ανέφερε η κ. Κεραμέως, οι 3.576 εξ αυτών θα τοποθετηθούν με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας και οι 1.208 (γενικής εκπαίδευσης, μαθητείας, ψυχολόγοι/κοινωνικοί λειτουργοί) με συμβάσεις ως τη λήξη του σχολικού έτους, «προκειμένου να καλύψουν αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από απουσίες εκπαιδευτικών σχετιζόμενες με την πανδημία του κορωνοϊού. Με την ανάληψη των καθηκόντων τους τις αμέσως επόμενες ημέρες, οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης στην απαιτητική συγκυρία της πανδημίας».

Η υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι κατά την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, «οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, τα στελέχη εκπαίδευσης και οι γονείς τήρησαν με συνέπεια το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο προσερχόμενοι στις σχολικές μονάδες, με τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης σε πλήρη συνέργεια».

«Η μαζική διενέργεια αυτοδιαγνωστικών τεστ στο μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού που έχει εξεταστεί ταυτόχρονα για κορωνοϊό (1,6 εκατομμύρια μαθητών και εκπαιδευτικών μέσα σε 24 ώρες) είχε ως αποτέλεσμα την έγκαιρη ανίχνευση σχεδόν 16.000 εν δυνάμει κρουσμάτων, την απομόνωσή τους και την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του ιού, όχι μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία» κατέληξε η κ. Κεραμέως.