Στο αρχείο, λόγω παραγραφής των καταγγελλόμενων αξιοποίνων πράξεων , τέθηκε και με τη σφραγίδα της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών η έρευνα που είχε διαταχθεί με αφορμή καταγγελίες 28 αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής για εκβιασμούς, τιμωρίες και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη στις αρχές Απριλίου 2021.
Για την υπόθεση αυτή μάλιστα οι αθλήτριες είχαν αποστείλει ανοιχτή επιστολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ζητώντας την παρέμβαση της πολιτείας.
Μεταξυ αυτών υπήρξε και η δημόσια καταγγελία της αθλήτριας της ενόργανης γυμναστικής, Μαρίας Παπάκου η οποία κατήγγειλε πως βίωσε σεξουαλική κακοποίηση.
Κατά τη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας ελήφθησαν καταθέσει από αθλήτριες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχία, οι οποίες περιέγραψαν όσα έζησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, που ξεκίνησε την έρευνα τον Απρίλιο του 2021. Ωστόσο, η εισαγγελική έρευνα … σκόνταψε στον σκόπελο της παραγραφής ,με αποτέλεσμα οι εισαγγελικές αρχές εκ του νόμου να μην μπορέσουν να προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης και την τιμωρία των καταγγελλόμενων προσώπων, λόγω εξάλειψης του αξιοποίνου.
Στο 14σέλιδο πόρισμα- διάταξη της Εισαγγελίας, φέρονται να περιγράφονται περιστατικά που ξεκινούν περίπου το 1985 και καλύπτει διαφορετικές εποχές, φτάνοντας λίγο μετά το 2000. Σύμφωνα με πληροφορίες περιγράφηκαν κακοποιητικές συμπεριφορές όσον αφορά την σωματική καταπόνηση της προπόνησης, εξαντλητικές δίαιτες, σωματικές τιμωρίες , ψυχολογική κακοποίηση και εξευτελισμούς, μέχρι και φραστικές σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Αυτα όμως εντάσσονται, όπως κρίθηκε, σε πλημμεληματική διάσταση, άρα είναι παραγεγραμμένα, λόγω της παρέλευσης μεγάλου χρονικού διαστήματος από την διάπραξή τους.
Όσον αφορά στην περίπτωση της Μαρίας Παπάκου η οποία κατήγγειλε πως βίωσε σεξουαλική κακοποίηση από προπονητή της όταν ήταν 14 ετών, αυτή εντάσσεται , πιθανόν, σε κακούργημα,αλλά και αυτό έχει υποπέσει σε 15ετή παραγραφή.