Έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης καιρού: Με βροχές μας αφήνει το 2021 - Πού αναμένονται καταιγίδες

Απότομη αλλαγή με ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά.

Οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν μέχρι την Τετάρτη τη βόρεια Ελλάδα καθώς και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Τι προβλέπει το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ, ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021, στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο μέχρι τις βραδινές ώρες, στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο καθώς και στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο από τις βραδινές ώρες.

Την Τρίτη (28/12) τα έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στη δυτική και νότια Πελοπόννησο καθώς και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη, ενώ πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες θα επηρεάσουν και τη δυτική Στερεά.

Την Τετάρτη (29/12) θα επηρεαστούν η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

ΕΝ τω μεταξύ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)  στο δελτίο καιρού προέβλεπε ήδη για βροχές και καταιγίδες σήμερα, τα εξής:

ΑΤΤΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα βρέξει από το απόγευμα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφώσεις με βροχή κυρίως το απόγευμα. Το βράδυ είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα.

ΕΥΒΟΙΑ: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα βρέξει κυρίως από το απόγευμα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στη δυτική Μακεδονία και το βράδυ κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα αρχικά στα βορειότερα και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα που πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρά, τη νύχτα θα περιοριστούν στα νοτιότερα.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα των νοτιότερων περιοχών το βράδυ.

ΚΡΗΤΗ, ΚΥΚΛΑΔΕΣ: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ ενδέχεται να βρέξει στα δυτικά τμήματα.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς κατά κανόνα, βροχές.