Στις 10 Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών

Στις 10 Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών αλλά τα ραντεβού θα προγραμματίζονται από τις 15 Δεκεμβρίου και μετά, καθώς οι πρώτες παρτίδες εμβολίων θα φτάσουν στη χώρα μας στις 13 Δεκεμβρίου.

Ο εμβολιασμός των παιδιών θα γίνεται σε Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και σε δημόσια νοσοκομεία. Οι εμβολιασμοί των παιδιών θα γίνονται σε 75 σημεία σε όλη τη χώρα.

Την έναρξη των εμβολιασμών έναντι της COVID-19 στα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών ανακοίνωσε ο γεν. γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους στη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Μ. Θεμιστοκλέους, το ποσοστό των εμβολιασμένων με μια δόση στον ενήλικο πληθυσμό ανέρχεται σε 77%, ενώ σε ότι αφορά στους πλήρως εμβολιασμένους, το ποσοστό στο σύνολο του πληθυσμού ανέρχεται σε 73%.

Μέσα σε 10 μέρες κλείστηκαν 1 εκατ. ραντεβού για την τρίτη δόση, ενώ από την στιγμή της ανακοίνωσης της υποχρεωτικότητας για τους άνω των 60 ετών, κλείστηκαν έως σήμερα περισσότερα από 70.000 ραντεβού 1ης δόσης – μια εβδομάδα νωρίτερα και πριν την κυβερνητική ανακοίνωση, ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 24.000.

Στην Αττική οι εμβολιασμοί των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών θα πραγματοποιούνται σε 5 εμβολιαστικά σημεία:

  • Παίδων Αγία Σοφία
  • Παίδων Πεντέλης
  • Ασκληπιείο Βούλας
  • Κέντρο Υγείας ”Αγία Σοφία” στον Πειραιά
  • Κέντρο Yγείας Περιστερίου