Κακοκαιρία: 5 μέρες βροχής με σειρά βαρομετρικών χαμηλών - Πώς κινείται ο αεροχείμαρρος (Video)

Βροχερός αναμένεται να είναι ο καιρός τις επόμενες πέντε ημέρες, λόγω αλυσιδωτών βαρομετρικών χαμηλών και της κίνησης του αεροχείμαρρου  που θα πλήξει την χώρα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του για την επερχόμενη κακοκαιρία το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ημέρες έως και την Τρίτη καθώς διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα σαρώσουν την χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά ως αποτέλεσμα της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας πάνω από την Ευρώπη και της κίνησης του αεροχείμαρρου, που Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, εντοπίστηκε στην περιοχή.

Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία

Στο video που ακολουθεί παρουσιάζονται οι βροχές από το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως το βράδυ της Κυριακής 28 Νοεμβρίου 2021:

Για σήμερα, Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, αναμένουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα στα δυτικά και στα βορειοανατολικά αναμένεται να είναι τοπικά έντονα και να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια.

Από τις απογευματινές ώρες και σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν εκτός από τα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα όπου οι τοπικές βροχές και οι καταιγίδες θα διατηρηθούν και κατά τις βραδινές ώρες.