Σε λιγότερο από 3 μήνες πέθαναν 64 υγιείς άνθρωποι κάτω των 60 ετών - Έχει περιοριστεί η εκθετική αύξηση

Τα πολλά κρούσματα κορονοϊού εντοπίζονται σήμερα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαϊα, Λάρισα και Κοζάνη, όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα επαναλαμβάνοντας ότι είναι σημαντικό ο καθένας να λαμβάνει μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις, συγχρωτισμός) και πηγαίνουμε έγκαιρα στο γιατρό αν έχουμε συμπτώματα.

Από την πλευρά της η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι η πανδημία παραμένει σε υψηλά επίπεδα με μέσο όρο εβδομάδας στα 6.700 κρούσματα.
Από τις αρχές Σεπτεμβρίου χάθηκαν 64 άνθρωποι, κάτω των 60 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σήμερα σε 54.000. 4.500 ασθενείς νοσηλεύονται στην επικράτεια σήμερα. Χθες είχαμε ρεκόρ νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία που φτάνουν τις 590.
«Έχουμε μεγάλη διασπορά στην κοινότητα και η πίεση στο ΕΣΥ θα συνεχισθεί», είπε και εκτίμησε ότι θα αργήσουμε να δούμε κάμψη σε θανάτους- διασωληνωμένους.
Η θνητότητα είναι υψηλή σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας. Σε ό,τι αφορά τα παιδιά, 9 στα 10 κρούσματα διαγιγνώσκονται λόγω του τεστ που κανουν για να πάνε στο σχολείο.
Η εμβολιαστική κάλυψη παρουσιάζει σημαντική αύξηση καθώς 320.000 άνθρωποι άλλαξαν γνώμη και έκαναν την 1η δόση του εμβολίου. Όμως, παραμένει χαμηλή η ανταπόκριση σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως π.χ. η Πέλλα. Οι νεότεροι ανταποκρίνονται περισσότερο και εμβολιάζονται.
Στα δεδομένα της επιδημίας στον κόσμο αναφέρθηκε ο επικ. καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης. Οπως είπε την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 11% οι διαγνώσεις, ενώ κατά 2% αυξήθηκαν οι ημερήσιοι θάνατοι.