Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς η Αθήνα - Φωταγωγήθηκε το δέντρο στο Σύνταγμα (Εικόνες)

Η μαγευτική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων επέστρεψε στην Αθηνα, καθώς το απόγευμα της Τρίτης φωταγωγήθηκε το υπέρλαμπρο δέντρο στην Πλατεία Συντάγματος, δίνοντας το σήμα για την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο φωτίστηκε στις 18:00 , χωρίς να προηγηθεί, λόγω της πανδημίας, σχετική ανακοίνωση, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Όσοι περνούσαν εκείνη την ώρα από το σημείο είχαν την ευκαιρία να δουν live τη φωταγώγησή του και να αποθανατίσουν τη στιγμή.

Το δέντρο, που έχει ύψος 19 μέτρα,  ήρθε από το Καρπενήσι. Πάνω του έχει 60.000 λαμπάκια, μήκους 5 χιλιομέτρων, ενώ όλο το Σύνταγμα έχει περίπου 350.000 λαμπάκια, με μήκος 29,5 χιλιόμετρα.

syntagma-dentro__2_

Εκείνη την ώρα ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δεν βρισκόταν στην πλατεία Συντάγματος καθώς είχε συνάντηση στο ξενοδοχείο  Μεγάλη Βρετανία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Οι δυο τους βγήκαν στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου και παρακολούθησαν την φωταγώγηση.

5437525

Λίγο αργότερα, ωστόσο, ο κ. Μπακογιάννης βρέθηκε στην πλατεία Συντάγματος.

syntagma-dentro__5_

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Αθηναίων, τοποθέτησε την Κυριακή την τελευταία μπάλα στο στολισμένο δέντρο.

5437534

«Μπήκε και η τελευταία μπάλα στο δέντρο! Σε λίγες μέρες η Πλατεία Συντάγματος θα γίνει πιο λαμπερή από ποτέ! Μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα!» έγραψε ο κ. Μπακογιάννης σε ανάρτηση του στο Facebook, δημοσιεύοντας και φωτογραφία του πάνω σε γερανό, την ώρα που τοποθετούσε τη χριστουγεννιάτικη μπάλα.