Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στην Κρήτη - Ένας νεκρός (Εικόνες)

Μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς στη στεριά 68 μεταναστών, οι οποίοι επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος που έβαλε νερά, ενώ βρισκόταν νότια της Κρήτης, στήθηκε στην περιοχή της Παλαιοχώρας, το απόγευμα της Κρήτης.

Όπως μεταδίδει το zarpanews.gr, από τους 68 ανθρώπους, οι 5 είναι γυναίκες και 3 παιδιά. Υπήρξαν 5 τραυματίες που χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες. Εκτός από τους 68 ζωντανούς, περισυνελέγη και ένας νεκρός άνδρας.

Οι συριακής καταγωγής μετανάστες αποβιβάστηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην Παλαιόχωρα, καθώς το σκάφος που τους μετέφερε ναυάγησε και χρειάστηκε να στηθεί επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό Σώμα, με τη συνδρομή και διερχόμενου φορτηγού πλοίου.

Οι 68 μετανάστες  θα διανυκτερεύσουν σε αίθουσα του συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Κουντούρας. Ο δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου, Αντώνης Περράκης, ανέφερε στο zarpanews.gr ότι ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει σε αποδεκτές συνθήκες τους μετανάστες και πως η συγκεκριμένη αίθουσα αποτελεί λύση ανάγκης, καθώς οι άνθρωποι θα έπρεπε κάπου να μείνουν. Ωστόσο, δεν είναι κατάλληλη για μια τέτοια χρήση.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, δεν έχει ξεκαθαριστεί πού ακριβώς θα κατευθυνθούν οι μετανάστες τη Δευτέρα, με τη λογική να αναφέρει ότι θα πρέπει να μεταφερθούν στα Χανιά, αλλά από τον δήμο Χανίων να αναφέρουν ότι δεν έχει προς το παρόν ζητηθεί η συνδρομή του.