Ο Οικουμενικός Πατριάρχης διέψευσε τις φήμες περί παραίτησής του για λόγους υγείας

Τις εγκάρδιες ευχές του για ταχεία ανάρρωση και την αδελφική συμπαράστασή του εκφράζει, με επιστολή του, ο Πάπας Φραγκίσκος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με αφορμή την πρόσφατη δοκιμασία της υγείας του και την τοποθέτηση στεντ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ιδιαίτερα συγκινημένος και μέσα σε εγκάρδια ατμόσφαιρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συναντήθηκε, σήμερα Παρασκευή, με την εν Τουρκία Ιεραρχία του Οικουμενικού Θρόνου, η οποία του ευχήθηκε «περαστικά», για την πρόσφατη περιπέτει της υγείας του και μακροημέρευση στο πηδάλιο της Εκκλησίας.

Η Ιεραρχία του προσέφερε άνθη και γλυκά και τον καλωσόρισε με την ευκαιρία της επιστροφής του από το ταξείδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επί τη ευκαιρία, διέψευσε τις κυκλοφορούσες φήμες για δήθεν πρόθεσή Του να παραιτηθεί του Θρόνου για λόγους υγείας.

Αντιφωνώντας εκ μέρους της Ιεραρχίας ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, ο οποίος κατά την περίοδο της απουσίας του κ.κ. Βαρθολομαίου εκτελούσε χρέη Πατριαρχικού Επιτρόπου, ευχαρίστησε τον Θεό για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του και Του ευχήθηκε μακροημέρευση και δύναμη στα καθήκοντά του.

Νωρίτερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε τον πρέσβη της Αυστρίας στην Άγκυρα, Γιοχάνεw Βίμερ, με τον οποίο είχε εγκάρδια συζήτηση σε ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.