Μυτιλήνη: Παρέμβαση εισαγγελέα για ιερέα που κοινωνούσε πιστούς ενώ νοσούσε με Covid

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης προκάλεσαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία, ιερέας λειτουργούσε στον Ιερό Ναό χωριού και κοινωνούσε πιστούς, ενώ έπασχε από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ σειρά δημοσιευμάτων έκαναν λόγο για κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού σε μεγάλο αριθμό κατοίκων της περιοχής και επισκεπτών εξαιτίας των εορτασμών στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου σε χωριό του νησιού.

Η Εισαγγελία διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης η οποία και πρέπει να περαιωθεί εντός 15θημέρου, προκειμένου να ελεγχθεί αν ο ιερέας του ναού λειτούργησε την παραμονή της γιορτής, τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, και ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου άρρωστος όντας από κορωνοϊό. Μάλιστα φέρεται ότι κοινώνησε μεγάλο αριθμό πιστών στη διάρκεια των θείων λειτουργιών εκείνη την ημέρα, αλλά και τις επόμενες μέρες.

Έκλεισε το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό σήμερα το μεσημέρι, έκλεισε λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ στη Θερμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νοσεί η ηγουμένη και άλλες μοναχές της Μονής Ταβιθά. Ήδη στο μοναστήρι έχει μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να ελέγξουν το σύνολο των μοναχών και των εργαζομένων εκεί.