Δείτε ποιες περιοχές επανήλθαν σε «βαθύ κόκκινο» στον επιδημιολογικό χάρτη

Ακόμα περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, έχουν περάσει ξανά στο «βαθύ κόκκινο»  στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, την ώρα που τα ημερήσια κρούσματα βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα και οι ειδικοί εξακολουθούν να απευθύνουν καθημερινές εκκλήσεις για εμβολιασμό και τήρηση των μέτρων.

Συνολικά στο «βαθύ κόκκινο» έχουν ενταχθεί 17 περιοχές. Όπως φαίνεται από τα στοιχεία που είναι αναρτημένα στο covid19.gov.gr πρόκειται για: Το Άγιο Όρος, την Λάρισα, την Μαγνησία, το Κιλκίς, την Ημαθία, τον Έβρο (εκτός του δήμου Σαμοθράκης) την Πιερία, την Πέλλα, την Ξάνθη, την Δράμα, την Αρκαδία, τη Θεσσαλονίκη, τη Μεσσηνία, τις Σέρρες, τα Τρίκαλα, την Αχαΐα, και την Καβάλα.

Δείτε πως διαμορφώνεται ο νέος επιδημιολογικός χάρτης

Στο «κόκκινο» επίπεδο όπου η κατάσταση είναι αρκετά επιβαρυμένη, αλλά λίγο καλύτερη από τις παραπάνω περιοχές βρίσκονται: Τα Γρεβενά, τα Ιωάννινα, η Ροδόπη, η Χαλκιδική, η Καστοριά, η Καρδίτσα, η Κοζάνη, η Φθιώτιδα και η Δυτική Αττική.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-11/xartis-kokkinos-koronoios.jpg.webp?itok=JYpa0u-r

Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2021, δόθηκαν στη δημοσιότητα και οι νέοι χάρτες του ECDC, στους οποίους τέσσερις περιοχές της Ελλάδας έχουν ενταχθεί στο «βαθύ κόκκινο». Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων με βαθύ κόκκινο είναι χρωματισμένη η Θεσσαλία, η Κεντρική Μακεδονία, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι το τελευταίο δεκαπενθήμερο έχουν επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 500 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους ή ότι το ποσοστό θετικότητας ξεπερνά το 4%.

 

Διαβάστε ακόμα: Φτάνει στο 500% η αύξηση κρουσμάτων – Πάνω από 80-90% οι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ