Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Εισάγεται σε νοσοκομείο της Ν. Υόρκης, κατά πάσα πιθανότητα θα υποβληθεί σε stent

Στο νοσοκομείο Mount Sinai αναμένεται να εισαχθεί στις 2 το μεσημέρι (ώρα Νέας Υόρκης) ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Ο κ. Βαρθολομαίος θα υποβληθεί σε σπινθηρογράφημα που θα αξιολογήσει την ανάγκη τοποθέτησης stent.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, μετά τις εξετάσεις που έγιναν και τις διαβουλεύσεις με τους γιατρούς κρίθηκε απαραίτητο ο Παναγιώτατος να υποβληθεί σε εξέταση με την οποία θα αξιολογηθεί την ανάγκη τοποθέτησης stent, κάτι που πιθανότατα θα συμβεί. σε μία τέτοια περίπτωση, ο κ. Βαρθολομαίος προβλέπεται να εξέλθει από το νοσοκομείο του Σάββατο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρίσκεται στις ΗΠΑ, όπου παρέστη χθες στα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν.

Προς το παρόν συνεχιζει κανονικά το πρόγραμμά του – και θα συνάντησει τον νέο δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Έρικ Ανταμς, στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Ο νεος δημαρχος ειναι ο μαυρος αστυνομικος που ειχε κανει πορεια στο Μπρουκλιν , μαζί με τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφορο για την δολοφονια του Τζορτζ Φλόιντ.