Στα ροζ φωταγωγήθηκε το Πανεπιστήμιο Αθηνών στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά (Εικόνες)

Στα ροζ, τα χρώματα του αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού, φωταγωγήθηκε το κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, επί της οδού Πανεπιστημίου, στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών, «το ιστορικό Κεντρικό Κτήριο του ΕΚΠΑ (Πανεπιστημίου 30) φωταγωγείται σήμερα, 26/10 το βράδυ, με το χρώμα του καρκίνου του μαστού (ροζ, μαζί με το χαρακτηριστικό έμβλημα-κορδέλα), θέλοντας να “φωτίσει»” τη στάση ζωής της Φώφης Γεννηματά και τονίζοντας την ανάγκη πρόληψης στις νεοπλασίες».

Οι πρυτανικές αρχές στέλνουν με την ευκαιρία και συλλυπητήρια στον σύζυγο, τα παιδιά, την οικογένεια και τους χιλιάδες φίλους της Φώφης Γεννηματά.

Η ανακοίνωση του ΕΚΠΑ για τη Φώφη Γεννηματά

«Οι Πρυτανικές Αρχές εκφράζουν τη θλίψη τους για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Η ημέρα της απώλειάς της (25/10) συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Μαστού. Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας σε όλες και όλους που μάχονται αυτήν την ασθένεια και στις οικογένειές τους, καθώς και σε όλους που αγωνίζονται για την έγκαιρη διάγνωση και την αποτελεσματική θεραπεία του νοσήματος αυτού.

Σε ένδειξη πένθους η σημαία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα είναι στις 27/10 μεσίστια.

Παράλληλα, το ιστορικό Κεντρικό Κτήριο του ΕΚΠΑ (Πανεπιστημίου 30) φωταγωγείται σήμερα, 26/10 το βράδυ, με το χρώμα του καρκίνου του μαστού (ροζ, μαζί με το χαρακτηριστικό έμβλημα-κορδέλα), θέλοντας να «φωτίσει» τη στάση ζωής της Φώφης Γεννηματά και τονίζοντας την ανάγκη πρόληψης στις νεοπλασίες.

Αν και το επιστημονικό δυναμικό παγκοσμίως, όπως και στο ΕΚΠΑ, καταγράφει σημαντικά βήματα στον αγώνα ίασης, ο καρκίνος παραμένει μια από τις πιο συχνές αιτίες θανάτου για αυτό και είναι σημαντική η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση.

Θερμά συλλυπητήρια στον σύζυγο, τα παιδιά, την οικογένεια και τους χιλιάδες φίλους της Φώφης Γεννηματά».