Δύσκολη νύχτα σε β. Έυβοια, Λάρισα & Πήλιο - Επιμένει η κακοκαιρία «Αθηνά» (Video)

Συνεχίζει την επέλασή της, η κακοκαιρία «Αθηνά»,  προκαλώντας αρκετά προβλήματα σε διάφορα τμήματα της χώρας.

Οι κάτοικοι της πυρόπληκτης βόρειας Εύβοιας, έζησαν μία ακόμα νύχτα, καθώς δύο μήνες μετά τις πυρκαγιές, η κακοκαιρία «Αθηνά» προκάλεσε τεράστιες καταστροφές, αφού δεν έχει απομείνει τίποτα να συγκρατήσει τον όγκο του νερού.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-10/kategida-evia.JPG.webp?itok=0s6exhBR

Ένα ακόμα δύσκολο βράδυ για τους κατοίκους στη Βόρεια Εύβοια

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το evima, σπίτια πλημμύρισαν, κάτοικοι κινδύνευσαν, οργανωθήκαν ολονύχτιες επιχειρήσεις διάσωσης και όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μαντουδίου στον ΣΚΑΪ, «από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, μέχρι στιγμής από την εικόνα που έχουμε οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες».

«Έχουν πλημμυρίσει εκατοντάδες σπίτια, όλη τη νύχτα βγάζαμε κόσμο, από τις 02.30 το πρωί, βγάζαμε κόσμο από σπίτια. Χρειάστηκε να σπάσουμε και περιφράξεις από σπίτια για να βγάζουμε κόσμο. Μέχρι στιγμής από την εικόνα που έχουμε οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες», δήλωσε ο δήμαρχος Μαντουδίου.

Οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας έζησαν ακόμη ένα δύσκολο βράδυ, αφού ο μεγάλος όγκος νερού από τις έντονες βροχοπτώσεις μετέτρεψε ολόκληρες περιοχές σε ποτάμια, σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, ενώ χάθηκαν ακόμη και παραλίες, που ισοπεδώθηκαν από την ορμή των χειμάρρων.

Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την κακοκαιρία «Αθηνά» είναι τα χωριά Αγιά Άννα, Αχλάδι, Κοτσικιά και Ψαροπούλι, όπου οι ζημιές είναι μεγάλες, με τους κατοίκους να κάνουν λόγο στα ΜΜΕ και στα social media για «ολοκληρωτική καταστροφή».

Η πρόβλεψη του καιρού για σήμερα δεν είναι αισιόδοξη για τη Βόρεια Εύβοια, αφού οι βροχές και οι καταιγίδες θα επιμείνουν για ακόμη μία μέρα στις πυρόπληκτες περιοχές.

Προβλήματα σε Πήλιο και Λάρισα

Η κακοκαιρία «Αθηνά» έπληξε και το Πήλιο, με καταστροφές να σημειώνονται στη Μακρυρράχη. Εξαιτίας της καταιγίδας, κομμάτι από το βουνό «ξεκόλλησε» και έπεσε σε κατοικημένη περιοχή και καταπλάκωσε ένα σπίτι και αυτοκίνητα.

«Ένας όχθος αποκολλήθηκε από βουνό, πέρασε πάνω από την σκεπή του σπιτιού και έφτασε μέχρι το δρόμο προκαλώντας ζημιές και σε οχήματα που βρισκόταν κοντά», είπε στο grtimes, ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, Παναγιώτης Κουτσάφτης, ενώ στη συνέχεια σημείωσε πως «τρία σπίτια στη Μακρυρράχη αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ένα στη Ζαγορά, ενώ υπάρχουν και σπίτια στο Ανήλιο τα οποία δεν έχουν υποστεί φθορές, όμως ανησυχούμε ιδιαίτερα για αυτά διότι βρίσκονται κοντά σε χειμάρρους και επικίνδυνα ρέματα. Ευελπιστούμε ότι το φαινόμενο θα σημειώσει ύφεση και ότι όλα θα πάνε καλά».

Επίσης, υπήρξαν κατολισθήσεις, όπως δήλωσε στο ΟΡΕΝ, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας Δημήτρης Νασίκας αναφερόμενος στην κακοκαιρία «Αθηνά» που έχει πλήξει την περιοχή, αποκαλύπτοντας ότι «στο Καμάρι θάλασσα, οικισμός και παραλία έγιναν ένα».

Τα τελευταία 24ωρα η κακοκαιρία «Αθηνά» έπληξε και την περιοχή της Λάρισας και ειδικά τα παράλια της Περιφερειακής Ενότητας. Τα μεγάλα κύματα άλλαξαν την εικόνα της παραλίας σε Αγιόκαμπο, Βελίκα, Σωτηρίτσα κ.α. ενώ τα ρέματα κατέβασαν φερτά υλικά, σύμφωνα με το larissanet.