Γέμισαν οι ΜΕΘ σε «Παπαγεωργίου» & Βόλο - Ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι ασθενείς

Εντείνονται δυστυχώς αντί να εξομαλύνονται οι συνθήκες «ασφυξίας» στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, καθώς καθημερινά δέχονται όλο και περισσότερα περιστατικά κορωνοϊού.

Οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, αποτυπώνουν την ανησυχητική κατάσταση καθώς φανερώνουν ότι σχεδόν το 50% των συνολικών κρουσμάτων καταγράφεται από τη Λάρισα και πάνω.

Ήδη από χθες, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το 95% των κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στη Βόρεια Ελλάδα ήταν ήδη κατειλημμένο.

Γέμισε η ΜΕΘ του «Παπαγεωργίου» -Ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι ασθενείς

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Βασίλη Κώτση, διευθυντή της Γ’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ στο ΓΝΘ «Παπαγεωργίου». Ο κ. Κώτσης, μιλώντας στον Ρ/Σ REAL FM, τόνισε ότι πλέον δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι στη ΜΕΘ του «Παπαγεωργίου», ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για το πώς θα εξελιχθεί μια ήδη «αρκετά δύσκολη κατάσταση».

Ο Βασίλης Κώτσης τόνισε ότι πέρα από τη ΜΕΘ που είναι γεμάτη, σε απλές κλίνες στις τρεις πτέρυγες που προορίζονται για περιστατικά κορωνοϊού νοσηλεύονται 70 ασθενείς ηλικίας από 30 ετών και άνω οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι ανεμβολίαστοι.

Συνεχίζοντας είπε πως αν δεν υπάρχουν μέτρα, «αν δεν είμαστε περιορισμένοι θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα», υπενθυμίζοντας πως πέρυσι τέτοιες μέρες στο «Παπαγεωργίου» δεν υπήρχε κανένας -ή υπήρχε μόνο ένας-διασωληνωμένος, ενώ σήμερα η ΜΕΘ είναι γεμάτη.

Σε εκείνο το σημείο εξέφρασε την ανησυχία για τις παρελάσεις που θα γίνουν, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να λειτουργούμε σαΝ να μην υπάρχει κορωνοϊός».

Κανένα κρεβάτι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Βόλου

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στον Βόλο. Σύμφωνα με το Magnesianews, από το πρωί της Δευτέρας και οι τέσσερις κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Covid είναι κατειλημμένες από ισάριθμους ασθενείς, ενώ στην κλινική κορωνοϊού νοσηλεύονται 22 ασθενείς.

Σημειώνεται πως χθες, λόγω έλλειψης κλίνης ΜΕΘ για νοσηλεία με κορωνοϊό στο Αχιλλοπούλειο, ασθενής που έχριζε εντατικής φροντίδας, διακομίστηκε διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο Λαμίας.