Η γιορτή της μοτοσικλέτας στο Σύνταγμα

Η εκδήλωση Motorcycle World Rally διοργανώνεται φέτος στην Ελλάδα και στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων 65 μηχανές φιλοξενούνται στην πλατεία Συντάγματος.

Κάθε χρόνο, το Motorcycle World Rally διοργανώνεται και σε διαφορετική χώρα και φέτος ήρθε η σειρά της Ελλάδας να αναλάβει τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων, υπό την αιγίδα της FIVA (the Fédération Internationale des Véhicules Anciens – Διεθνής Ομοσπονδία Παλαιών Οχημάτων), της UNESCO και του Δήμου Αθηναίων.

Οι οδηγοί ξεκίνησαν με τις εντυπωσιακές μοτοσυκλέτες τους το πρωί της Κυριακής από το Παναθηναϊκό Στάδιο και έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος όπου τις πάρκαραν για να τις δει και να τις φωτογραφήσει το κοινό.

Μέσα από τις μηχανές αυτές περνάει η ιστορία της μοτοσυκλέτας και της εξέλιξης της. Ανάμεσα στις 65 αυτές μηχανές, υπάρχει, για παράδειγμα, μία η οποία δεν λειτουργεί με ηλεκτρικά φώτα, αλλά με φώτα ασετυλίνης.

Μεταξύ άλλων εκτίθενται μοντέλα της BMW, της Honda, αλλά και της Moto Gucci, η οποία, μάλιστα, κλείνει και γιορτάζει 100 χρόνια από την ίδρυση του εργοστασίου της.

Οι οδηγοί στη συνέχεια θα πάνε με τις μηχανές τους στον Πειραιά για να πέσει η αυλαία του Motorcycle World Rally.

Την Παρασκευή, κατά την έναρξη των εκδηλώσεων, οι μηχανές ακολούθησαν διαδρομή από την Αθήνα μέχρι το Σούνιο και τον αρχαιολογικό χώρο και, έπειτα, μετέβησαν στο Λαύριο, ενώ το Σάββατο ξεκίνησαν από την Αθήνα και βρέθηκαν στον Μαραθώνα.