Συννεφιασμένη Κυριακή

Φθινοπωρινό αναμένεται σήμερα, Κυριακή 3 Οκτωβρίου, το σκηνικό του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στην Κρήτη προβλέπονται τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια με εξασθένηση από το μεσημέρι. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες ασθενείς βροχές, που βαθμιαία από το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοοανατολικοί 4 μποφόρ.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική, με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες με την ορατότητα τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 11 και 23 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία και από τα δυτικά αραιές νεφώσεις στη Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Τις πρωινές ώρες τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και βαθμιαία αίθριος. Από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Κρήτη νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες. Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις και από τις απογευματινές ώρες αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 23 και στη νότια Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια τις πρωινές ώρες τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία αίθριος. Από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.