Προς παραίτηση ο Αρκουμανέας από τον ΕΟΔΥ - Αλλαγές στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων

Να αλλάξει τη δομή και τη λειτουργία της Επιτροπής λοιμωξιολόγων, ετοιμάζεται το κυβερνητικό επιτελείο. Η επιτροπή των ειδικών έκανε μεταξύ άλλων και τις εισηγήσεις της, για τα περιοριστικά μέτρα ανάσχεσης του κορωνοϊού, που κατόπιν η κυβέρνηση ελάμβανε.

Μέχρι σήμερα η Επιτροπή αριθμεί 33 μέλη. Αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα είναι επταμελής και θα συνεδριάζει σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα παρατηρώντας την πορεία της πανδημίας και διατηρώντας έναν συμβουλευτικό ρόλο προς την κυβέρνηση.

Κύκλοι του υπουργείου Υγείας διέψευδαν τις αλλαγές στη σύνθεση της Επιτροπής, αλλά η απόφαση της κυβέρνησης φαίνεται πως έχει ληφθεί ώστε να σηματοδοτηθεί η νέα εποχή στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Είναι πεποίθηση του κυβερνητικού επιτελείου ότι πλέον έχουμε περάσει στην επόμενη φάση της αντιμετώπισης πανδημίας.

Οι αλλαγές θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες και όπως φαίνεται είναι μια εξέλιξη που συνοδεύεται και με τη φημολογούμενη παραίτηση-αποχώρηση του Παναγιώτη Αρκουμανέα από τον ΕΟΔΥ. Ο κ. Αρκουμανέας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη έτοιμη την παραίτησή του, παρότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει δηλώσει «δεν έχω λάβει επιστολή παραίτησης». Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση φέρεται να έχει ήδη βολιδοσκοπήσει για τη θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ τον καθηγητή Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρο Βασιλακόπουλο.