Να δωροδοκήσει νοσηλεύτρια για εικονικό εμβολιασμό επιχείρησε 25χρονος στο Περιστέρι

Μία ακόμη απόπειρα παράκαμψης της νόμιμης οδού για την απόκτηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού σημειώθηκε χθες σε εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι, όταν άνδρας επιχείρησε να χρηματίσει νοσηλεύτρια για να δηλώσει ότι έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για έναν 25χρονο άνδρα ο οποίος προσπάθησε να πείσει την νοσηλεύτρια να μη του χορηγήσει τη δεύτερη δόση αλλά να δηλώσει στο σύστημα ότι την έχει λάβει.

Ειδικότερα, με ένα έτοιμο μήνυμα γραμμένο στο κινητό του τηλέφωνο έφτασε στο εμβολιαστικό κέντρο, στο οποίο φέρεται να έγραφε ότι θα μπορούσε να δώσει χρήματα στη νοσηλεύτρια αρκεί να μην του κάνει το εμβόλιο αλλά να δηλώσει κανονικά στο σύστημα τον εμβολιασμό του.

Η αντίδραση της γυναίκας ήταν άμεση, αφού του απάντησε σε έντονο τόνο πως αυτό που της ζητά είναι παράνομο και πως εάν ήθελε να λάβει το πιστοποιητικό θα έπρεπε να κάνει κανονικά και τη δεύτερη δόση.

Τότε ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι έχει έντονο στομαχόπονο, άρπαξε τα χαρτιά με τα στοιχεία του και εξαφανίστηκε. Οι υπεύθυνοι στο εμβολιαστικό κέντρο κατήγγειλαν το περιστατικό στο ΑΤ Περιστερίου και από τη λίστα οι αστυνομικοί εντόπισαν τα στοιχεία του και σχηματίστηκε δικογραφία για δωροδοκία δημοσίου υπαλλήλου.