Μάρτυρας στη δίκη του Νετανιάχου για διαφθορά, το θύμα της συντριβής του Τσέσνα στη Σάμο

Ο Ισραηλινός Χαϊμ Γκαρόν και η σύζυγός του, Έστι, είναι τα δύο θύματα της συντριβής του Τσέσνα, το βράδυ της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου 2021, στην περιοχή Ποτοκάκι της Σάμου. Το αεροσκάφος συνετρίβη στην προσγείωση.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-09/Samos-plane-crash-victims.jpg.webp?itok=XJl_L-HW

Ο Γκαρόν ήταν πρώην αναπληρωτής διευθυντής στο Υπουργείο Τηλεπικοινωνιών του Ισραήλ και ένας από τους μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη με κατηγορούμενο τον πρώη πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που δικάζεται για διαφθορά, όπως μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ. Στον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για απάτη, κατάχρηση εξουσίας και δωροληψία σε τρεις υποθέσεις διαφθοράς.

Οι εισαγγελείς σε μια απ’ αυτές, την «υπόθεση 4000», υποστηρίζουν ότι ο Νετανιάχου προώθησε ευνοϊκές ρυθμίσεις αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων για τον ιδιοκτήτη της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Bezeq, Σαούλ Έλοβιτς, με αντάλλαγμα την ειδική μεταχείρισή του από τον δημοφιλή ειδησεογραφικό ιστότοπο Walla.

Η κατάθεση του Γκαρόν αναμενόταν να επικεντρωθεί σε εποπτικά θέματα αναφορικά με την υπόθεση αυτή. Ο Γκαρόν βρήκε τελικά τραγικό θάνατο μαζί με την σύζυγό του. Οι δυο τους, ήταν περίπου 70 ετών.

O Χαϊμ Γκαρόν, που σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του Τσέσνα στη Σάμο / Φωτογραφία: Facebook:

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-09/Haim-Garon.jpg.webp?itok=A9Oe9dyP

«Ήταν τόσο ευτυχισμένος όταν πετούσε», δήλωσε συγγενής του θύματος της τραγωδίας. «Αγόρασε το αεροπλάνο αυτό μ’ έναν εταίρο του και πετούσε συχνά στο εξωτερικό. Ήταν υπεύθυνος πιλότος, αδυνατούμε να καταλάβουμε τι συνέβη εκεί». Το ζευγάρι φέρεται να πετούσε με προορισμό τη Βόρεια Μακεδονία, όταν το ιδιωτικό Cessna 182 συνετρίβη στη Σάμο, όπου επρόκειτο να σταματήσουν για ανεφοδιασμό, αναφέρει το ισραηλινό δίκτυο Ynet.

Η υπόθεση εγείρει ερωτήματα, καθώς αυτόπτες μάρτυρες καταθέτουν που είδαν τμήμα του αεροσκάφους να εκρήγνυται λίγο πριν την προσγείωση.