Ξεσπά η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης θανάτου του: «Προσβολή και όνειδος για τη Δημοκρατία»

Με έντονο τρόπο αντέδρασε η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη μετά την είδηση ότι μπαίνει στο αρχείο η υπόθεση θανάτου του συζύγου της, Σήφη Βαλυράκη.

«Το ότι μετά από τόσες συγκλονιστικές καταθέσεις μαρτύρων και ιατροδικαστών, με τόσο απαράδεκτη καθυστέρηση, ο συγκεκριμένος Εισαγγελέας δεν στέλνει την υπόθεση της δολοφονίας του συζύγου μου τουλάχιστον στην ανάκριση, αλλά την αρχειοθετεί, είναι τελείως ακατανόητο, αφύσικο και συνάμα τραγικό! Δικαιούμαι λοιπόν να θεωρώ την εξέλιξη αυτή βαθειά προσβολή όχι μόνο στο πρόσωπο του Αγωνιστή της Δημοκρατίας Σήφη Βαλυράκη και της οικογένειάς μας, αλλά τεράστια προσβολή και όνειδος προς την ελληνική Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία και τους θεσμούς», ανέφερε με αφορμή την αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

«Ωστόσο η υπόθεση δεν κλείνει με την πράξη αυτή. Αρμόδιος για να αποφασίσει σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης είναι ο Εισαγγελέας Εφετών στον οποίο θα διαβιβαστεί τις επόμενες ημέρες η δικογραφία» προσθέτει η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη.

Στο αρχείο η υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη, καθώς, σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές, δεν υπάρχουν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας, όπως μετέδωσε το Mega.

Η Εισαγγελία Χαλκίδας ερεύνησε τις καταγγελίες δύο μαρτύρων πως πριν από τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη υπήρξε έντονος καβγάς με δύο αλιείς σε θαλάσσια περιοχή στην Ερέτριας και πως ένας εξ αυτών στη συνέχεια τον χτύπησε, γεγονός που επέφερε τον θάνατό του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εισαγγελία Χαλκίδας αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι υπάρχουν 12 διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους ο θάνατος του 78χρονου πολιτικού δεν οφείλεται σε ανθρωποκτονία από πρόθεση. Οι δύο ψαράδες που κατηγορήθηκαν ως υπεύθυνοι για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, έδωσαν εξηγήσεις στις Αρχές και παρουσίασαν τα άλλοθι, κατά τα οποία δεν βρίσκονταν στο σημείο του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν στοιχεία ότι οι δύο αλιείς που υποτίθεται ότι επέφεραν φονικά χτυπήματα στον Σήφη Βαλυράκη, εκείνη την ώρα ήταν στο σπίτι τους. Παρουσιάζουν άλλοθι, αλλά και φωτογραφίες από drone, όπου φαίνεται το πού βρισκόταν το σκάφος τους.