Τιτάνια μάχη με τις φλόγες για 9η μέρα στην Εύβοια - Σε ύφεση τα μέτωπα της πυρκαγιάς

Πολλές αλλά μικρότερες αναζωπυρώσεις, λιγότεροι καπνοί σε ορισμένες περιοχές και μικρότερα μέτωπα της φωτιάς καίνε και σήμερα στην Εύβοια. Είναι η ένατη μέρα αυτής της κόλασης για την άλλοτε καταπράσινη ολοζώντανη περιοχή. Σχεδόν ένα εκατομμύριο στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη, μεγάλο τμήμα των οποίων “προστατευόμενες” εκτάσεις NATURA.

Για την ακρίβεια είναι περισσότερα από 900.000 τα στρέμματα δασικών εκτάσεων που έχουν καεί και το μόνο ελπιδοφόρο σήμερα 9η ημέρα της τραγωδίας, είναι πως τα εναέρια μέσα επιχειρούν χωρίς να τα εμποδίζουν οι πυκνοί καπνοί.

Σε Ασμήνιο, Αβγαριά, Γαλατσώνα, Γερακιού, Παναγία Ντινιούς, Σήμια, Αγριοβότανο, Ελληνικά και Άγιο Νικόλαο υπήρξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αναζωπυρώσεις και χρειάστηκαν επεμβάσεις πυροσβεστών, με τους εθελοντές και τους κατοίκους, άγρυπνους για όγδοη νύχτα στις επάλξεις, σε μία τιτάνια από κοινού μάχη, προκειμένου να περιοριστούν τα μέτωπα της πυρκαγιάς και να ξημερώσει, όσο μπορεί να το πει με τέτοιες απώλειες, κάποιος αυτό, μία καλύτερη ημέρα.