Σοκ & δέος: Video από drone στην Εύβοια καταγράφει την βιβλική καταστροφή

Ένας οικολογικός όλεθρος με ζώα, δάση, σπίτια, περιουσίες να γίνονται στάχτη...

Η μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια συνεχίζεται εδώ και μία εβδομάδα σχεδόν, εβδομάδα που έχει καταγραφεί ως μαύρη κυριολεκτικά και μεταφορικά για την Ελλάδα και ένα video από drone δείχνει το ασύλληπτο μέγεθος της καταστροφής στην πολύπαθη περιοχή, που πλέον δεν έχει ούτε ρεύμα, ούτε νερό, ενώ πέρασε μία ακόμα νύχτα κόλασης, με την μάχη γενναία, αλλά άνιση.

Τα τελευταία 24ωρα, ομάδες πυρόσβεσης και κάτοικοι στην Εύβοια δίνουν μάχη με τις φλόγες και μάλιστα με συνθήκες άπνοιας, ως επί τω πλείστον. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και οι εθελοντές προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά που κυκλώνει το ένα χωριό μετά το άλλο. Αρκετές περιοχές έχουν ήδη εκκενωθεί προκειμένου να μην κινδυνεύσουν και ανθρώπινες ζωές.

Οικολογικός όλεθρος

Οι προσπάθειες όσων επιχειρούν στις εστίες της φωτιάς είναι ηρωικές, αλλά το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο. Αυτό αποτυπώθηκε και από την πτήση του Drone της ομάδας «Up Stories».

Στο video που δημοσιεύθηκε φαίνεται ξεκάθαρα η οικολογική καταστροφή με τα χιλιάδες στρέμματα πράσινου να έχουν βαφτεί μαύρα μετά το πέρασμα της φωτιάς. Παράλληλα φαίνονται οι καταστροφές σε σπίτια και αυτοκίνητα που έχουν καεί ολοσχερώς.

Δείτε το σχετικό video που δείχνει το μέγεθος της καταστροφής στην Εύβοια

Την ίδια ώρα στο video, φαίνονται και οι ενεργές εστίες τις φωτιάς στις περιοχές που οι πυροσβέστες και οι εθελοντές δίνουν τη δική τους μάχη για να περιοριστεί η πυρκαγιά.