Σοκ με τριπλή αναζωπύρωση στην Βαρυμπόμπη - Κοντά στο Τατόι (Video)

Ενεργοποιήθηκε το 112, για εκκένωση της Ιπποκρατείου Πολιτείας και της Δροσοπηγής. Οι φλόγες μπήκαν και στο Τατόι.

Αναζωπυρώθηκε και μάλιστα με μεγάλες εστίες σε δύο σημεία, η φωτιά στη Βαρυμπόμπη, αργά το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Αυγούστου 2021, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες και τον χρόνο, ενώ ενεργοποιήθηκε το 112, για εκκένωση της Ιπποκρατείου Πολιτείας και της Δροσοπηγής.

Η αναζωπύρωση ίσως και τριπλή και πάντως με αυξανόμενες εστίες, στην μεγάλη  πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης στους πρόποδες της Πάρνησς, ξεκίνησε συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, από το ρεύμα της Χελιδονούς κοντά στον οικισμό Αδάνες και η κατάσταση είναι δραματική.

Οι φλόγες κατευθύνονται προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Δροσοπηγή. Για το λόγο αυτό εστάλη μήνυμα από τον 112 προς τους κατοίκους στην Ιπποκράτειο Πολιτεία να απομακρυνθούν από τα σπίτια προς την εθνική οδό, ενώ οι κάτοικοι της Δροσοπηγής προς Αφίδνες.

Στο σημείο σπεύδουν πέντε ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος, ενώ υπάρχουν ήδη ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Τρεις οι αναζωπυρώσεις στη Βαρυμπόμπη – Μήνυμα και για μέτρα και στο Κρυονέρι, που επίσης κινδυνεύει ξανά – Μπήκε η φωτιά στο κτήμα Τατοΐου

Τρεις σοβαρές αναζωπυρώσεις που έχουν πάρει διαστάσεις στη Βαρυμπόμπη έχουν προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Η πιο σημαντική σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, είναι προς το Ολυμπιακό χωριό γι αυτό και εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Ιπποκρατείου Πολιτείας και της Δροσοπηγής, ενώ τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι φλόγες μπήκαν στο πρώην βασιλικό κτήμα του Τατοΐου.

Σύμφωνα με το μήνυμα οι κάτοικοι από την Ιπποκράτειο Πολιτεία πρέπει να κατευθυνθούν προς εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και από Δροσοπηγή προς Αφίδνες και Ωρωπό.

Ακολούθησε δεύτερο μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους του Κρυονερίου να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα και πόρτες για να μην μπουν καύτρες στα σπίτια τους. Η δεύτερη αναζωπύρωση είναι μέσα στα πρώην βασιλικά κτήματα και η τρίτη στο ρέμα της Χελιδονούς κοντά στις Αδάνες.

Και οι τρεις αναζωπυρώσεις καίνε κομμάτια του δάσους που είχαν γλιτώσει μέχρι στιγμής.

Οι φλόγες πέρασαν μέσα από ένα χωριό της περιοχής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Πυροσβεστικό Σώμα, έπιασε φωτιά εντός της ρεματιάς στην περιοχή των Αδάμων και η φωτιά καίει άκαυτο δάσος, ενώ περιμετρικά υπάρχουν καμμένα, όπως φαίνεται και στα δύο video με τις νέες εστίες, που αναδημοσιεύουμε από το iefimerida.gr.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, πέντε ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.

Μάλιστα εστάλη μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και στη Δροσοπηγή. Στην πρώτη περίπτωση για να εκκενώσουν προς την Ε.Ο. Αθηνών -Λαμίας και στη δεύτερη προς Αφίδνες ή Ωρωπό.

Πληροφορίες του iefimerida αναφέρουν ότι η φωτιά είναι κοντά στα πρώην βασιλικά κτήματα. Η φωτιά ανεβαίνει τους δρόμους Τατοίου και Χλόης (που υπάρχουν οι ταβέρνες) που είναι ο δρόμος που ανεβαίνει προς τα πρώην βασιλικά κτήματα.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Μήνυμα του 112 σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και Δροσοπηγή – «Εκκενώστε τις περιοχές»

Ο Βασίλης Κουτσαβλής στη σελίδα Φίλοι του Κτήματος Τατοΐου στο facebook, έγραψε πριν από λίγη ώρα: «Δυστυχώς μεγάλη αναζωπύρωση μέσα στο κτήμα του Τατοΐου ξανά στην ρεματιά πίσω από τον Λεωνίδα».

Μάλιστα στις 14:30 υπήρξε ενημέρωση για δεύτερη αναζωπύρωση στο ίδιο ρέμα, στις παρυφές του Κρυονερίου.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην αρχαία Ολυμπία θα επιστρέψει στην Αθήνα, καθώς η ίδια βρίσκεται εκεί από χθες το βράδυ. Η υπουργός έδωσε ήδη εντολή να μεταβούν άμεσα στον ιστορικό πυρήνα του κτήματος Τατοΐου ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου.

Στο σημείο της αναζωπύρωσης έχουν ήδη μεταβεί επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και υπάρχει η πιθανότητα να συνδράμουν και από αέρος.