Θρίλερ στη Βαρυμπόμπη: Εγκλωβισμένοι κάτοικοι, αστυνομικοί και πυροσβέστες-Απομακρύνθηκαν οι περισσότεροι

Επιχείρηση διάσωσης στήθηκε το απόγευμα της Τρίτης καθώς στην περιοχή της Βαρυμπόμπης ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, εγκλωβισμένοι κάτοικοι, αστυνομικοί και πυροσβέστες, χωρίς να έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστός ο ακριβής αριθμός τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, με ασφάλεια απομακρύνθηκαν οι περισσότεροι από τους πολίτες στη Βαρυμπόμπη που είχαν αναφέρει εγκλωβισμό σε διάφορα σημεία, λόγω της πυρκαγιάς, με τηλεφωνήματα στην Άμεση Δράση, ενώ επίσης όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πέρασε ο κίνδυνος και για αστυνομικούς που είχαν παγιδευτεί μαζί με πυροσβέστες σε σημείο κοντά στην πυρκαγιά.

Όπως έγινε γνωστό επρόκειτο για μία ομάδα ΔΙΑΣ που βρίσκονταν μαζί με πυροσβέστες στο συγκεκριμένο σημείο όπου όμως εκτονώθηκε η κατάσταση και πλέον μπορούν να απομακρυνθούν χωρίς κίνδυνο.

Επίσης, από τις 14 αναφορές για εγκλωβισμούς παραμένουν ακόμη τρεις σε εκκρεμότητα χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος.

Επισημαίνεται ότι νωρίτερα για εγκλωβισμένους στη φωτιά της Βαρυμπόμπης έκανε λόγο η ΕΡΤ, που μετέδωσε ότι αυτοί βρίσκονται σε διάσπαρτα σημεία όπου είναι κοντά στις φλόγες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αρχές κατάφεραν να απομακρύνουν τρία άτομα ενώ θα επιχειρούσαν να κάνουν το ίδιο για μία γυναίκα.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πληροφορίες, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι εγκλωβίστηκε στο σπίτι, με αστυνομικούς και πυροσβέστες να σπεύδουν στο σημείο για να τους σώσουν. Ωστόσο, οι πύρινες γλώσσες τύλιξαν το σημείο με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν και αυτοί και να σπεύδουν στο σημείο δυνάμεις.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, τουλάχιστον δύο αστυνομικοί και πυροσβέστες έχουν εγκλωβιστεί στην 8η στάση Βαρυμπόμπης στην οδό Ερυθραίας, όπου είναι σε εξέλιξη το μέτωπο της φωτιάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αστυνομικοί πήγαν να βοηθήσουν πολίτες που εγκλωβίστηκαν στον δρόμο με τα αυτοκίνητά τους και εγκλωβίστηκαν και οι ίδιοι.

Κατάφεραν να απομακρύνουν κάποιους, όμως τους περικύκλωσε η φωτιά.Από τους ασυρμάτους ζητούν να γίνουν ρίψεις νερού από εναέρια μέσα για να καταφέρουν να βγουν όλοι σώοι.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, έχουν γίνει στην Άμεση Δράση δεκατέσσερις κλήσεις για εγκλωβισμένους στην περιοχή της Βαρυμπόμπης όπου μαίνεται η πυρκαγιά, και ήδη περιπολικά με τη συνδρομή πυροσβεστικών οχημάτων προσπαθούν να προσεγγίσουν για να απομακρύνουν τους πολίτες.

Ενόψει της σοβαρότητας της κατάστασης, συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη

Για αυτό τον λόγο, μεταβαίνει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι.

«Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη είναι ανεξέλεγκτη και έχουν κινητοποιηθεί πολλές δυνάμεις», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.

Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Άννα Ευθυμίου εκκενώθηκαν ήδη οι οικισμοί Αδάμες, Μορτερό, Φασίδερη και η Άνω Βαρυμπόμπη, ενώ πριν από λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης και για τους Θρακομακεδόνες.