Αυξάνεται η πίεση στο σύστημα Υγείας - Μικρή σταθεροποίηση στις διαγνώσεις του ιού

Σημάδια σταθεροποίησης και πολύ μικρής υποχώρησης, έδειξε χθες Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021, ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια, όπως ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Η πίεση στο σύστημα Υγείας έδειξε ωστόσο σημεία σημαντικής αύξησης. Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εντός της τελευταίας εβδομάδας, αυξήθηκε κατά 25%, και ο αριθμός των νέων εισαγωγών αυξήθηκε σε περισσότερες από 150 τις τελευταίες ημέρες, ενώ το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων τις τελευταίες ημέρες παραμένει μεγαλύτερο από το 1. Ο αριθμός των πολιτών που καταλήγουν με τη νόσο μειώθηκε 28%, σε περίπου 6 ανά ημέρα.

Υπολογίζεται ότι 1.344 άνθρωποι νοσηλεύονται στην επικράτεια και ένας στους δύο είναι ηλικίας κάτω των 54 ετών.

Η πτωτική πορεία των διασωληνωμένων και των θανάτων έχει σταματήσει, ενώ παρατηρήθηκε μια μείωση στη διάμεση ηλικία των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία, με τη διάμεση ηλικία να είναι στα 57 έως 60 έτη.

Ο μέσος κυλιόμενος αριθμός νέων κρουσμάτων των 7 τελευταίων ημερών ανέρχεται στα 2.574 κρούσματα ανά ημέρα.

Ο δείκτης θετικότητας ανέρχεται στο 3,26% στην επικράτεια, ενώ σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο είναι σημαντικά υψηλότερος. Ανέφερε ενδεικτικά ότι ο δείκτης θετικότητας ανήλθε στο 5,5 στην Πάρο, στο 4,27 στη Μύκονο, στο 4,2 στην Τήνο, 3,76 στο Ρέθυμνο και 3,4 στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας.