Συναγερμός μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού-Σκέψεις για απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας

Πέραν της ραγδαίας αύξησης των νέων μολύνσεων στο σύνολο της χώρας, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι τοπικές εξάρσεις, οι οποίες φαίνεται να οδηγούν σε ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Ενόψει της απότομης αύξησης του ιικού φορτίου και του ιδιαιτέρως υψηλού αριθμού νέων μολύνσεων, τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν σενάρια για απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε σήμερα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, στο τραπέζι των ειδικών του υπουργείου Υγείας, κατά την αυριανή τους συνεδρίαση, αναμένεται να τεθεί το ενδεχόμενο λήψης στοχευμένων μέτρων, τα οποία ωστόσο θα είναι τοπικού χαρακτήρα και δεν θα εφαρμοστούν σε ολόκληρη τη χώρα.

Επισημαίνεται ότι τόσο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και τα κυβερνητικά στελέχη, επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά οριζόντια μέτρα.

Ένα από αυτά ενδέχεται να είναι η επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, αλλά ακόμα και η επιστροφή της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας.

Παράλληλα, είναι πιθανό να τεθεί και το σενάριο της απαγόρευσης της μουσικής σε μπαρ και καφέ, όπως ίσχυε μέχρι και πριν λίγο καιρό.