Χ. Γώγος: Ισχυρότατο όπλο για τον κορωνοϊό οι μάσκες-Πρέπει να διατηρηθούν (Video)

Ένας συνδυασμός παραγόντων οδήγησε στην εκτόξευση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη χώρα μας, όπως εκτίμησε σήμερα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Ο κ. Γώγος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ, επεσήμανε ότι «παίζει ρόλο η κινητικότητα που αυξήθηκε πολύ, αλλά και ο συγχρωτισμός σε χώρους διασκέδασης, χωρίς τα μέτρα ατομικής προστασία», ενώ αναφέρθηκε και στο ρόλο της μετάλλαξης Δέλτα.

«Ένα από τα ισχυρότερα όπλα είναι οι μάσκες, εκτός από τους εμβολιασμούς» για την αντιμετώπιση της πανδημίας. «Αυτό που προβλήθηκε προς τα έξω το «έπεσαν οι μάσκες», δεν ήταν σωστό», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι η πρόθεση και απόφαση ήταν ότι φοράμε μάσκες όταν είμαστε με κόσμο.

Όπως σημείωσε ο καθηγητής, «και με τα δεδομένα ποσοστά των εμβολιασμών οι μάσκες πρέπει να διατηρηθούν», όπως και τα άλλα μέτρα προστασίας.

«Δεν τελειώσαμε ακόμα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να έχουμε ένα καλοκαίρι όπως πρέπει και να προλάβουμε ένα δύσκολο χειμώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος.