Aυστηροποιούνται τα πρόστιμα για τους παραβάτες των μέτρων για τον κορωνοϊό-«Λουκέτα» από την πρώτη παράβαση σε επιχειρήσεις

Εντατικοποίηση των ελέγχων και αυστηροποίηση των προστίμων για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού αναμένεται το επόμενο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη από το Σάββατο 3/6 άρχισαν να αυστηροποιούνται οι έλεγχοι, ιδιαίτερα σε κέντρα νυχτερινής διασκέδασης, όπου παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων.

Ειδικότερα, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπάρξει αυστηροποίηση και των προστίμων, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ακόμα και για αναστολές λειτουργίας επιχειρήσεων από την πρώτη παράβαση, χωρίς προειδοποίηση και με υψηλότερα πρόστιμα από αυτά που ισχύουν σήμερα.

Την εποπτεία για την ομαλή λειτουργία της νυχτερινής διασκέδασης θα αναλάβει εξ ολοκλήρου η αστυνομία.

Εξετάζεται παράλληλα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ένα «ηθικό μπόνους» για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που τηρούν τα μέτρα. Συγκεκριμένα, θα ανακοινώνονται με λίστες οι επιχειρήσεις που τηρούν τα μέτρα και εκείνες που τα παραβιάζουν.

Νέα στρατηγική στο πεδίο των εμβολιασμών

Θα υπάρξει ακόμη νέα στρατηγική σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, στην οποία θα εμπλέκεται και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Ειδικότερα, από αύριο, Τρίτη 6 Ιουλίου, θα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση για το ποσοστό εμβολιασμού ανά δήμο και θα υπάρχει πληροφόρηση και για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν.

Παράλληλα, ξεκινούν και οι εμβολιασμοί σε απομακρυσμένες περιοχές με κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.