Λουκίδης: Όσοι νοσηλεύονται με κορωνοϊό είναι ανεμβολίαστοι

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Στέλιος Λουκίδη, ανεμβολίαστοι είναι οι πολίτες που νοσηλεύονται με κορωνοιό στα νοσοκομεία, επισημαίνοντας ότι οι συγκεκριμένοι ασθενείς χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.

Ο καθηγητής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή, ενδεικτικά στα νοσοκομεία, οι ασθενείς με κορωνοιό χωρίζονται σε 2 κατηγορίες.

Άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή είναι μεγαλύτερης ηλικίας και δεν εμβολιάστηκαν και νεαρές ηλικίες οι οποίες επίσης δεν εμβολιάστηκαν.

«Δεν μπορεί όλοι οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο να έχουμε την ίδια παρατήρηση, δεν μπορεί να είμαστε όλοι μέρος μιας συνωμοσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πού οφείλεται η κάμψη στην πτωτική πορεία των κρουσμάτων

Κληθείς να σχολιάσει την κάμψη στην πτωτική πορεία των κρουσμάτων κορωνοιού στην Ελλάδα, το τελευταίο διάστημα, έκανε λόγο για πολυπαραγοντικό φαινόμενο.

Όπως ανάφερε, μερικοί από τους παράγοντες αυτούς είναι η μετάλλαξη Δέλτα, η οποία εντούτοις στην Ελλάδα δεν καταγράφει μέχρι στιγμής αυξημένα κρούσματα, η χαλάρωση των μέτρων και των πολιτών αλλά και το γεγονός ότι σημαντικό μέρος πληθυσμού με ηλικιακό εύρος που είναι ενεργό στην καθημερινότητα, είναι ανεμβολίαστο.

Τι ανέφερε για ένα πιθανό τέταρτο κύμα της πανδημίας

Σε ερώτημα για το εάν βλέπει τέταρτο κύμα της πανδημίας προ των πυλών, ο καθηγητής σημείωσε ότι θέλει να βγάλει από το μυαλό του αυτό το σενάριο.

«Δεν θα ήθελα να ξαναζήσουμε τις ίδιες σκηνές» υπογράμμισε αλλά παραδέχτηκε πως ενδεχομένως βιώσουμε την ίδια κατάσταση αλλά σε μικρότερο μέγεθος και με άλλες ηλικίες.

Ανέφερε μάλιστα πως το να μην περάσουμε τα ίδια, είναι στο χέρι μας και περισσότερο, σε ένα τσίμπημα, απευθύνοντας με αυτό τον τρόπο μια έκκληση στους πολίτες προκειμένου να πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό τους.

Αναφορικά με το γεγονός ότι τα μικρότερα παιδιά δεν εμβολιάζονται ακόμη σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η επιστημονική κοινότητα παρατηρεί πως η μετάλλαξη Δέλτα διασπείρεται πιο εύκολα σε παιδιά,  καθηγητής δήλωσε ότι η ιατρική βιβλιογραφία όσον αφορά τον εμβολιασμό παιδιών είναι ακόμη ιδιαιτέρως περιορισμένη και για αυτό εξέφρασε την εκτίμηση πως πρέπει να εμβολιαστεί πρώτα όλο το εκπαιδευτικό και παρεκπαιδευτικό σύστημα.