Σοβαρά προβλήματα από τις βροχές

Σοβαρά προβλήματα στην Αττική και ιδιαίτερα στη Μάνδρα προκάλεσε η χθεσινή (26/02) πολύ ισχυρή βροχόπτωση με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και καταστήματα. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν, την ώρα που το νερό στους δρόμους της Μάνδρας ξεπερνούσε το ένα μέτρο. Παράλληλα παρουσιάστηκαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση.

Πολλά σπίτια πλημμύρισαν με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό έξι ατόμων ιδιαίτερα στις οδούς Πλάτωνος και Κοροπούλη. Από τη νεροποντή εγκλωβίστηκαν δύο άτομα στα αυτοκίνητά τους κάτω από τη γέφυρα που βρίσκεται στη διασταύρωση της Αττικής Οδού με τη Μάνδρα Αττικής όπου με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απεγκλωβίστηκαν.

Σε αρκετά σημεία στη Μάνδρα οι δρόμοι είναι ακόμα χείμαρροι. Το πρώτο φως της ημέρας δείχνει το μέγεθος των προβλημάτων στην περιοχή. Τα ορμητικά νερά ενός χειμάρρου που φούσκωσε λόγω της έντονης βροχόπτωσης πλημμύρισαν πολλά σπίτια και παρέσυραν πολλά αυτοκίνητα, «στοιβάζοντάς» το ένα πάνω στο άλλο, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευσίνας.

Το κέντρο της πόλης παραμένει σχεδόν απροσπέλαστο, ενώ όλη τη νύχτα η Πυροσβεστική έδινε μάχη για τη διάσωση ανθρώπων. Η νύχτα ήταν δύσκολη και για άλλες περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπως η Νέα Πέραμος, και τα Μέγαρα. Από σήμερα (27/02) το πρωί έχει αρχίσει η υποχώρηση των υδάτων, ενώ η Πυροσβεστική έχει αρχίσει την άντληση υδάτων, όπως δήλωσε η Δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη.

Πλημμύρες και εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σημειώθηκαν χθες (26/02) το βράδυ και σε δεκάδες χωριά της Ζακύνθου μετά από πολύωρες βροχοπτώσεις.

Δύο γυναίκες κινδύνεψαν όταν τα οχήματά τους εγκλωβίστηκαν στην περιοχή Λαγανά και χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να τις σώσει. Το ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη πλημμύρισε στο ύψος του αεροδρομίου Ζακύνθου με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Ζακύνθου – Κερίου όπου χρειάσθηκε να παρέμβουν τα ερπυστριοφόρα οχήματα του Δήμου.

Από τις βροχές πλημμύρισαν διάφορες περιοχές σε Μουζάκι, Καταστάρι, Λαγανά, Αγγερικό, Άγιο Σώστη Λαγοπόδο, Πηγαδάκια, Αλυκανά ενώ από τους κεραυνούς μετασχηματιστές της ΔΕΗ υπέστησαν βλάβες με αποτέλεσμα να βρίσκονται στο σκοτάδι δεκάδες χωριά.