Eίσοδος τουριστών στην Ελλάδα: Με ποια εμβόλια θα γίνονται δεκτοί στη χώρα μας

Κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, η Βάνα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε την απόφαση της επιτροπής των ειδικών  να εγκρίνει και άλλα εμβόλια, πέραν δηλαδή εκείνων που χορηγούνται ήδη στην Ευρώπη, ως ικανά αποδεικτικά εισόδου στη χώρα.

Αρχικά, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ανέλυσε τα μέτρα που εισηγούνται οι ειδικοί για την πρόληψη τυχόν έξαρσης της πανδημίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, μεταξύ άλλων, η κυρία Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε και στα εμβόλια που θα γίνονται αποδεκτά από τη χώρα μας, αναφορικά με επισκέπτες που θα έρθουν το καλοκαίρι.

Τα εμβόλια που θα γίνονται αποδεκτά από τις ελληνικές αρχές

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η ίδια, η επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» ώστε να γίνονται αποδεκτά και εμβόλια που δεν χορηγούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη χώρα μας.

Ειδικότερα, δεκτά γίνονται τα Novavax (ΗΠΑ), Sinovac Biotech (Κίνα), Sputnic (Ρωσία), Sinopharm (Κίνα) και CanSino Biologics (Κίνα).

Αυτό σημαίνει πως τουρίστες που έχουν κάνει τα παραπάνω εμβόλια θα μπορούν να επισκεφθούν τη χώρα μας χωρίς την υποχρέωση να υποβληθούν σε τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα, όπως και όλες οι χώρες της ΕΕ, χορηγούν τα εμβόλια των Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson, σύμφωνα με την κατεπείγουσα έγκριση κυκλοφορίας τους από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).